Fantazi Masteri - Najava 4. kola Premijer lige

Autor: Nemanja Janošev
petak 13.09.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Spremili timove?

Povezane vesti

Gotova je prva reprezentativna pauza i vraćamo se regularnim obavezama u Premijer ligi i fantaziju.

subota

1. Sautempton - Mančester Junajted

Ako niste prodali Bruna do sada, zadržite ga makar još ovo kolo. Sautempton izgleda vrlo ranjivo na početku sezone i jako su nesigurni na jak presing i iznošenje lopte nije sigurno sa njihove strane. Kontre Mančester Junajteda bi mogle da imaju efekta na ovoj utakmici. Diferencijali su mnogi na ovoj utakmici. Od defanzivaca pa do Zirkzea, Garnača, Rašforda i Amada. Svi osim Rašforda su igrali za reprezentacije na ovoj pauzi. Deluje da bi Zirkze mogao da bude kvalitetan izbor za ovo kolo. Sautempton trenutno ne nudi ništa za fantazi ali vredi spomenuti Jukinarija Sugavaru, desnog beka koji košta 4.5m. Zabeležio je 4 udarca ka golu i 3 stvorene šanse do sad, uz postignut gol protiv Brentforda. 

2. Brajton - Ipsvič

Neke od najpopularnijih transfer opcija pred ovo kolu su upravo iz Brajtona. Velika očekivanja su od Pedra i Velbeka pred domaćinstvo Ipsviču. Svako na svoj način i postoje argumenti za i protiv za obojicu. Diferencijal na ovoj utakmici je Minte, uz malo bojazan da bi Adingra mogao da uskoči na to mesto. Ipsvič je u prva tri kola na levoj strani bio najranjiviji i sva 3 desna krila protivnika su donosila poene. Mitoma je od drugih opcija verovatno najsigurniji kada je minutaža u pitanju, a svakako je odlična opcija. Problem Brajtona je što od 6. do 13. kola imaju baš težak raspored. Defanzivce ćemo još uvek preskočiti. Ipsvič ima da ponudi jeftine defanzivce poput Dejvisa i Grivsa, a treba ispratiti Delapa, Smodiča, Ogbenea, Klarka i Hačinsona kada se vrati. U nekom trenutku mogu biti odlične budžet opcije za vaše fantazi timove.

3. Kristal Palas - Lester

Ebereči Eze je konačno bio strelac i obradovao je strpljive vlasnike na utakmici protiv Čelsija, a sada mnogi veruju da ima zicer protiv Lestera na svom terenu. Ovde Mateta takođe iz drugog plana može da donese dosta poena, a treba ispratiti kako će Nketija da se uklopi u novi sistem. Bekovi protivničkih timova su donosili poene protiv Lestera, ako imate Munjoza ili Mičela obavezno ih ostavite u 11. Dajte šansu i Dinu Hendersonu ako ga imate, protiv Čelsija je sakupio 6 odbrana. Lester nije mnogo pokazao u prva tri kola, a Buonanote je bio najkonkretniji kada su fantazi poeni u pitanju. Glasner je najavio na konferenciji za medije da možemo očekivati Nketiju kao startera.

4. Fulam - Vest Hem

Mali londonski derbi nam može doneti dosta golova. Nekoliko Fulamovih igrača je privlačilo dosta pažnje na početku sezone. Poene nisu doneli Pereira i Muniz, a Smit-Rou i Robinson jesu. Muniz je verovatno razočarao najviše kada je fantazi u pitanju, a drži prvo mesto po broju upućenih udaraca ka golu protivnika u ovom trenutku. Da li zaslužuje još jednu šansu? Pereira ima odlične brojke koje ne donose fantazi poene. Sa druge strane, Džarod Bouen je na niskom procentu vlasništva i kotira se kao jedan od najboljih diferencijala na aplikaciji. On i Kudus su u jednom trenutku bili na identičnom procentu vlasništva od 5.9%. Vest Hem još uvek uigrava većinu letošnjih pojačanja i realno je da se fantazi opcije zatvore na njima za sad ali treba reći da je Souček u više navrata bio opasan po gol protivnika.

5. Liverpul - Notingem Forest

Mo Salah je sa 41 poenom oborio svoj rekord kada je u pitanju njegov najuspešniji početak sezone. Sve je izvesnije da će i on i Haland biti obavezni članovi svih fantazi timova. Liverpul je počeo sezonu dominantno, bez primljenog gola i sa maksimalnim učinkom. TAA i Robertson su u više navrata mogli i do ofanzivnih poena. Luis Diaz sjajan, Žota korektan i Salah nezaustavljiv. Dočekuju Notingem Forest kod kuće i svi bi trebalo da su dobre opcije, zar ne? Kreče i ta Liga Šampiona u utorak, svi su igrali za reprezentacije sem Nunjeza. Da li ćemo možda videti neke rotacije u napadu ili će Slot 4. put u nizu krenuti sa istim igračima? Notingem Forest je još uvek neporažen, Gibs-Vajt ima najviše stvorenih šansi u ligi (9) iz igre, a Vud je ispoštovao na početku sezone sa dva gola. Izgleda da je milion više za Gibs-Vajta bilo vrednije nego držanje Elange i Hadson-Odoija u timu. 

6. Mančester Siti - Brentford

Haland ima istorijsku i jedinstvenu priliku: Da postane prvi igrač od 1946. godine koji je u ligaškom fudbalu postigao 3 uzastopna het trika na 3 utakmice. Dovoljna motivacija? Da li će Pep da krene da mu redukuje minutažu pred obaveze u Evropi ako rezultat dozvoli? BIlo kako bilo najskuplji i najelitniji diferencijal na FPL-u je Kevin De Brujne, čista nesreća je bila razlog kako nije bio u poenima protiv Vest Hema. Povreda Akea je novi veliki udarac na već krnju odbranu Sitija, a Riko Luis je definitivno ono što smo očekivali od Gvardiola i deluje kao sigurna opcija za sad. Ko u napadu može da doprinese osim KDB-a i Halanda? Foden se vratio treninzima, Savio se oporavio ali trenutno treba sačekati, a videćemo kako Gundoan da se uklopi u celokupnu minutažu. Od Dokua se očekivalo više, a Griliš ako nađe dobru formu bi vrlo lako mogao da bude učestaliji. Sa druge strane, Mbeumo i Visa su tu da se potrude da ne bude clean sheet poena za odbranu Mančester Sitija. Vest koja može da utiče mnogo na celo kolo je ta da je Halandu nedavno preminuo blizak prijatelj, Pep je na konferenciji za medije izjavio da će sutra videti u kakvom je psihičkom i fizičkom stanju Haland da zaigra.

7. Aston Vila - Everton

Aston Vila u naredna 3 kola igra sa timovima koji su primili najviše golova na početku sezone. Emeri je potvrdio da će Konsa i Votkins biti u sastavu Aston Vile, te su njih dvojica uz Rodžersa najbolje opcije iz Vile pred ovo kolo. Everton se samouništio u prošlom kolu i pred uvek neugodno gostovanje na Vila parku nema mnogo čemu da se nada. Ostaje da vidimo da li je Bogarde sigurna opcija na desnom beku ili će Kosta Nedeljković zabeležiti prve minute kao starter. Onana je bio sjajan na svim delovima terena u prva dva kola, čak je postigao dva gola. Ako ovako nastavi biće popularna opcija na fantaziju, mnogo igrača ga je već dovelo.
8. Bornmut - Čelsi

Velika gužva se stvara u napadu Čelsija, ostaje nepoznanica za većinu fudbalera koliku će minutažu imati. Jedini siguran je Kol Palmer, nije registrovan za Ligu Konferencije i neće se umarati tokom radne nedelje. U vrhu je lige po broju stvorenih šansi, izvodi penale i sve više fantazi igrača ga poseduje. Deluje da je posle Salaha i Halanda najpoželjniji fantazi fudbaler da se poseduje. Nikolas Džekson je postigao dva gola i zabeležio jednu asistenciju ali je i dalje omraženi diferencijal zbog njegovih fudbalskih mana koje često (ne)pravedno bacaju senku na njegove kvalitete. Noni Madueke je treća opcija, nakon het trika protiv Vulvsa nije doneo poene u trećem kolu. Ostatak tima će morati da sačeka da se makar malo iskristališe ko bi mogao da ima stabilnu minutažu. U ovom trenutku ne deluje da je to Nkunku. Obrana Čelsija nije pokazala zavidan nivo partija da bismo ih razmatrali za fantazi. Bornmut je jako nezgodna ekipa, a Semenjo je jedan od retkih fudbalera koji je doneo poene u sva tri kola i uputio je čak 17 udaraca ka golu protivnika. Još jedan podsetnik da se vodi kao igrač sredine terena i da mu je procenat vlasništva i dalje nizak.
nedelja
9. Totenehem - Arsenal

Derbi severnog Londona u pogrešno vreme za oba tima. Totenhem je kljakavo počeo sezonu, ispuštena pobeda protiv Lestera, povrede Van de Vena i Solankea i na kraju poraz protiv Njukasla u utakmici gde je sve moglo biti drugačije. Son ne uzima dobre šuteve i njegovo pozicioniranje u napadu zabrinjava iz ugla fantazija, ostatak diferencijala je sporadično donosio poene. Najstabilniji je Pedro Poro, koji je ponovo bio vrlo opasan po gol protivnika i zaista je jedan od najboljih defanzivnih igrača za fantazi. Postekoglu je najavio da Van de Ven i Solanke treniraju i da postoj šansa da budu deo tima u nedelju. Arsenal ima ogromne muke, Rajs je suspendovan, Odegard verovatno neće igrati zbog povrede. Pitanje je kako će Arteta da skrpi sredinu terena i da li će ovo uticati na zatvoreniji derbi? Mnogi fantazi igrači prodaju Saku pred ovaj meč, i potom derbi sa Mančester Sitijem. Da li je to greška? Saka će sad, gotovo sigurno izvoditi i prekide u odsustvu Rajsa i Odegarda. Saka je igrač koji sam može pravo niotkuda da stvori poene. Isto pitanje važi i za defanzivce Arsenala i Haveca, šta raditi sa njima sad?

10. Vulvsi - Njukasl

Isak je jedan od najprodavanijih igrača pred 4. kolo kada gostuje timu koji je na poslednjoj utakmici na svom terenu primio 6 golova. Trio Gordon-Isak-Barns bi dugorčno mogao da dejstvuje u napadu Njukalsa, sada su pojačani i Tonalijem koji će značajno učiniti njih trojicu povoljnijim za posedovanje na fantaziju. Deluje da je hajp totalno na nuli oko Njukasla, možda je to greška. Defanzivno nemamo još kostur odbrane, Burn je jedini odigrao 3 puta po 90 minuta, a clean sheet je sačuvan u prvom kolu. Livramento deluje kao primarna opcija na levom beku, dok Hol definitivno nema sigurne minute za sad. Povratak Šera će dodatno zakomplikovati rotaciju pozadi. Vulvse ciljamo tek od 9. kola, do tada da se isprate partije ofanzivaca i Ait-Nourija.

MARKO ČULIĆ - FANTAZI MASTERI

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke