''Farmaceuti'' protutnjali Lajpcigom!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.11.2021.
19:31
Izvor: Sportske.net

Leverkuzenu derbi.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Derbi 13. kola Bundeslige odigran je večeras u Lajpcigu, gde je Leverkuzen trijumfovao rezultatom 3:1 i probio se na treće mesto na tabeli sa 24 osvojena boda. Lajpcig je pretrpeo peti poraz i ostao je na osmom mstu sa 18 bodova.

Prvo poluvreme je u potpunosti proteklo u znaku ''Farmaceuta''. Već u osmom minutu je Dijabi savladao golmana Martineza, ali taj gol nije priznat zbog ofsajda.

Ipak, nije se dugo čekalo na vodeći gol, samo do 21. minuta, kada je Virc doneo vođstvo Leverkuzenu, a trinaest mnuta kasnije Dijabi je duplirao prednost - 0:2.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a Lajpcig se rezultatski vratio u igru u 62. minutu. Akcija se odvijala po levoj strani, odakle je Nkunku poslao odličan centaršut u kazneni prostor za Silvu koji sa deset metara udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 1:2.

Radost domaćih je trajala samo dva minuta. Posle osvojene lopte na sredini terena, petorica gostujućih igrača su krenula u kontru, na kraju Dijabi šalje loptu na levu stranu za Frimponga koji uspeva da pogodi mrežu pošto je na putu ka golu lopta zakačila jednog protivničkog igrača - 1:3.

Moglo je u finišu da se zakuva, s obzirom da su domaći u 88. minutu iznudili jedanaesterac,ali Soboslaj nije bio precizan, stativa je spasila goste koji su potom mogli mirnije da završe posao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke