''Farmaceuti'' ubedljivi, Bejli se raspucao!

Autor: Darko Mitrović
subota 17.04.2021.
20:20
Izvor: Sportske.net

Bez neizvesnosti u Leverkuzenu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Povezane vesti

Fudbaleri Leverkuzena zadržali su nadu u plasman u Ligu šampiona, pošto su večeras na svom terenu u meču 29. kola savladali ekipu Kelna sa ubedljivih 3:0.

''Farmaceuti'' su se tako probili na peto mesto i sada imaju 47 bodova, šest manje od četvrtoplasiranog Ajntrahta, koji je danas ubedljivo poražen u Menhengladbahu sa 4:0.

Već u petom minutu meča, 23-godišnji Jamajčanin Leon Bejli doveo je domaći tim u vođstvo i minimalna prednost Leverkuzena ostala je na snazi do 51. minuta, kada Dijabi pogađa za 2:0.

Tada je već postalo jasno da bodovi ostaju na ''BajAreni'', a potvrda je stigla u 76. minutu meča. Tada su domaći izveli brzu kontru, na kraju lopta stiže na desnu stranu za Bejlija, koji je ''promešao'' odbranu Kelna i preciznim udarcem postigao veoma efektan gol - 3:0.

Do kraja su domaći rutinski odradili posao, a Keln je ovim porazom dodatno otežao sebi posao oko opstanka u ligi. ''Jarčevi'' su ostali na 23 boda na pretposlednjem mestu, ispred njih je Herta sa tri boda više i utakmicom manje.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke