Fatijev horor nema kraja!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 03.05.2021.
13:55
Izvor: Sportske.net

Neverovatno...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Sada je potpuno jasno da i u lekarskom timu Barselone nešto ne funkcioniše, nakon Filipea Kutinja, i Ansu Fati mora na ČETVRTU operaciju kolena. 

Ansu Fati je povredu meniskusa doživeo 7. novembra protiv Betisa i tada mu je predviđena pauza do aprila. Međutim, oporavak se zakomplikovao najpre u januaru, a potom tokom marta i on je morao na nove zahvate.

Plan je bio da Fati krajem aprila krene na jače treninge, ali njegovo koleno nije pokazalo pozitivne znake i danas se pojavila informacija da bi mogao na još jednu operaciju.

Sada čak nije ni problem što je ova sezona za njega završena, odavno se znalo da neće igrati ni na Evropskom prvenstvu, već kako će sve ovo uticati na njegov potpuni oporavak.

Povreda meniskusa je specifična, a lekari su i tokom njegovog oporavka bili podeljenog mišljenja, jer je Fati mlad i zbog toga je odlučio da ne odstrani meniskus, pa su se stvari opet zakomplikovale. Na dugoročnom planu, Fati bi mogao da bude u problemu i zbog toga je spreman da sada pauzira i uradi sve što je potrebno kako više nikada ne bi imao problema sa istim kolenom.

Nažalost, sve ovo može da utiče na njega i na mentalnom planu, posle više operacija i višemesečne pauze, igračima se uliva strah i potrebno je mnogo vremena da se vrate u formu i da povrate psihološku stabilnost.

Ovo je velika šteta za jednog 18-godišnjaka, koji je eksplodirao i u dresu reprezentacije, a pre povrede bio najbolji igrač Barselone uz Lea Mesija. 

Nema sumnje da bi značio i Barsi u borbi za titulu, ali i Španiji na Evropskom prvenstvu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke