Fejenord grabi ka tituli, u velikom derbiju savladan PSV, meč odlučili milimetri!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 26.02.2017.
16:33
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Fejenorda su na dobrom putu da dođu do titule u holandskoj Erediviziji, kako su na svom stadionu savladali direktnog konkurenta ekipu PSV-a.

EPA/OLAF KRAAK
EPA/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Izabranici Đovanija van Bronhorsta slavili su u 24. kolu Eredivizije na "De Kipu" rezultatom 2:1 (1:0) protiv ekipe PSV Ajndhovena.

Poveli su domaći već u devetom minutu preko Jensa Turnstre. Odlično je defanzivac Kongolo prošao po levoj strani, upitio je potom sjajan pas talentovani Holađanin ka Turnstri, koji je sa 16 metara snažnim udarcem trese mrežu gostiju.

To je bilo sve od prvog poluvremena, što se tiče golova, a onda je majstorskim udarcem u 62. minutu Pereiro savladao bivšeg golmana Liverpula Breda Džounsa i poravnao rezultat.

Ipak, 20 minuta kasnije, rapsodija na tribinama prepunog "De Kipa", van der Hejden postiže gol sa samo par metara glavom!

On je nakon odbitka, posle kornera, tukao iz neposredne blizini, Zut je uspeo da sačuva njegov udarac, ali je gol tehnologija pokazala da je lopta prešla gol linijiu za samo par milimetara!


PSV je do kraja na sve načine pokušavao da poravnarezultat, u jeku njihovih napada Fejenord je preko Vilene iJorgensena u kontri mogao da reši meč, ali ipak nije bilogolova.

Fejenord ostaje prvi sa 63 osvojena boda, imaju sada osam više od drugoplasiranog Ajaksa, a čini se da je ovim porazom PSV izbačen iz trke za titulu, kako su sada treći sa 11 bodova manje od današnjih rivala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke