Feliks rešio "uspavanku" u Oslu - Atletiko porazio Junajted!

Autor: Lazar Nikolić
subota 30.07.2022.
15:40
Izvor: Sportske.net

Eriksen zaslužio ovacije, Fred iskljućenje.

 EPA-EFE/JAMES ROSS
EPA-EFE/JAMES ROSS

Povezane vesti

Fudbaleri  Atletiko Madrida savladali su Mančester junajted sa 1:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Oslu.

Meč su obeležili pobedonosni gol Žoaa Feliksa, debi Kristijana Eriskena u dresu "crvenih đavola" i crveni karton nervoznog Freda u nadoknadi vremena.

U odsustvu Kristijana Ronalda mesto u špicu napada ekipe Erika ten Haga zauzeo je Entoni Marsijal. Upravo je Francuz imao najbolju priliku na utakmici, igrao se četvrti minut kada je Marsijal izašao potpuno sam ispred golmana Atletika Jana Oblaka, ali je šutirao veoma neprecizno.

Imao je Junajted terensku inicijativu tokom čitavog prvog poluvremena, međutim nisu stvorili puno prilika protiv organizovanog tima Čola Simeonea.

Najzanimljivi momenat u prvom delu dogodio se u 38. minutu kada je Skot Mektomini u skoku zakačio golmana Oblaka, stvorila se gužva, ali verbalni sukob igrača nije prerastao u nešto gore.

Do kraja prvog dela obe ekipe imale su po jedan dobar pokušaj. Elanga se našao u šansi za Junajted, ali je njegov udarac bez problema zaustavio Oblak, dok je Kondogbija glavom posle kornera šutirao pored gola.

Manje uzbuđenja videli smo u drugom poluvremenu, koje je obeležio ulazak na teren Kristijana Eriksena, Danac je danas debitovao za Junajted.

Uneo je Eriksen svežinu u vezni red Ten Hagovog tima. Posle njegovog centaršuta iz kornera Megvajer je ostao potpuno sam u šesnaestercu, loše šutirao glavom i upropastio najbolju priliku u nastavku, 15 minuta pre kraja meča. 


Samo dva minuta ranije pretio je Atletiko preko De Paula, njegov udarac odbranio je De Hea.

Četiri minuta pre kraja meča, Žoao Feliks je pokazao svoju nespornu klasu i lepim udarcem matirao nemoćnog De Heu, tako rešio pitanje pobednika.

U poslednjim minutima meča Fred je neoprezno startovao na Alvara Moratu i potpuno zasluženo dobio crveni karton.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Saturday, 30.07.2022
16:09

Razvedrava se Ten Hagu.Ovi koji su ostali u napadu tesko daju golove a ovi koji su i prosle godine bili u Junajtedu lako primaju golove.Ronaldo bezi jer je klub pokazao da nema ambicije.Dok su drugi pokazali kvalitet Junajted je kupovao Holandjane mada je De Bek pokazao da su oni druga klasa u PL.Hitno je timu potrebaan dobar spic ( ne Slovenac),centralni vezni i krilo,I militi nekog da kupi Freda,Marsijala i bar nekog iz odbrane.Arsenal je pokazao kako se posrnuli veliki tim vraca na scenu.