Fener na "eks-Ju" pogon - Tadić asistirao, promašio penal; Džeko dva puta pogodio

Autor: Filip Rodic
nedelja 13.08.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Odlično otvaranje sezone za Fener.

EPA/SEDAT SUNA
EPA/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Nije bilo potrebno mnogo vremena da Dušan Tadić i Edin Džeko pokažu zašto su dovedeni kao velika pojačanja u Fenerbahče.

Turski velikan je sa 2:1 pobedio Gazijantep na otvaranju sezone, a najviše su se istakli veterani sa prostora bivše Jugoslavije.

Tandem Tadić-Džeko je proradio već u trećem minutu. Igrači gostiju su izgubili loptu na svojoj polovini, Džeko je povukao loptu po sredini, razmenio dupli pas sa Tadić i sigurno zatresao mrežu.

Drugi gol najboljeg igrača Bosne i Hercegovine u 21. veku sledio je u 18. minutu, Šimanski ga je maestralno prinašao između igrača, Džeko se u milimetar precizno ubacio ispred golmana, uspevši da izbegne ofsajd,i usledila je rutinska egzekucija.

Ušla je nervoza među igrače Gazijantepa, najviše se videla kod Aleksandrua Maksima, koji je zatri minuta dobio dva žuta kartona, pre svega zbog ironičnih reakcija i rasprava sa sudijom posle sviranih prekršaja. Nije glavni arbitar poštedeo ni Lazara Markovića, te je i on dobio žuti karton u tim momentima.

U petom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, zaostatak je smanjio Arda Kuzildag.

Nakon asistencije, Tadić je imao priliku da se upiše u strelce u 51. minutu, ali mu je golman Šan odbranio penal.

Za Gazijantep je Lazar Marković startovao i na terenu je bio 82. minuta, kad je zamenjen.

Fenerbahčeu sledi revanš kvalifikacija za Ligu konferencija sa Mariborom u Sloveniji, u prvom duelu je bilo 3:1 za turski tim. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke