Fešta sa ožiljcima, Bajern "crveni" zbog Zilea!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 15.05.2022.
13:35
Izvor: Sportske.net

Nečuveno.

 EPA-EFE/Boris Streubel
EPA-EFE/Boris Streubel

Povezane vesti

Danas je u Minhenu veliki dan pošto će fudbaleri Bajerna na centralnom gradskom trgu proslaviti 10. uzastopnu titulu šampiona Nemačke, ali velika fešta samo je maska za probleme sa kojima se suočava jedan od najvećih klubova na svetu.

Nemačka bruji o skandaloznoj odluci Niklasa Zilea da odbije poziv Julijana Nagelsmana da putuje sa ekipom u Volfsburg, iako je sve vreme trenirao uobičajeno sa saigračima.

Nije sporno da se budući fudbaler Borusije Dortmund zasitio igranja za Bajern i stoga ga Nagelsman prvobitno nije ni planirao, ali je povreda Marsela Zabicera otvorila jedno mesto, koje je ponuđeno nemačkom štoperu.

On je to odbio obrazloživši to time da nije dovoljno spreman, što je razbesnelo nemačku štampu budući da Zile godišnje zarađuje osam miliona evra, prosečno 170.000 po utakmici!?

Zamera mu se što se nije pojavio ni pred navijačima u Minhenu iako su to učinili Toliso, Roka i Sar, koji će takođe na leto napustiti Bajern.

Zile je u Bajern stigao 1. jula 2017. godine i ne računajući treću sezonu kada je uglavnom bio povređen, igrao je standarno.

Za razliku od Zilea koji će sigurno na leto promeniti sredinu, velika dilema biće po pitanju statusa Roberta Levandovskog, koji je tema broj jedan u Minhenu iz kojih su se u poslednja 24 sata čule oprečene informacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke