Fešta u Speciji, majstorija Aćerbija za pobedu Lacija, pogodio i Sergej!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 30.04.2022.
22:38
Izvor: Sportske.net

Čak sedam golova ove večeri.

EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI
EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

Povezane vesti

Fudbaleri Lacija slavili su u neverovatnom meču na gostovanju Speciji 4:3 u poslednjem meču subotnjeg programa 35. kola Serije A, a junak pobede "Nebeskoplavih" bio je Frančesko Aćerbi majstorijom u prvom minutu nadoknade.

Specija je povela u devetom minutu golom Kelvina Amiana nakon odličnog šuta i udarca glavom.

Imobile je na isteku 33. minuta doneo izjednačenje Laciju sa penala koji je iznudio Sergej Milinković-Savić.

Lacio je samo dva minuta imao pozitivan rezultat pošto je Kevin Agudelo doneo novo vođstvo Speciji posle očajne reakcije Patrika.

U prvom minutu nadoknade Verde je postigao lep gol posle dobre solo-akcije, ali sviran ofsajd.

Prva trećina nastavka igre protekla je uzbudljivo na obe strane. Najpre je Lacio u 54. minutu na komičan način stigao do izjednačenja nakon što se lopta ne neobičan način odbila od golamana Specije posle udarca Provedela.

Radost gostiju i nada da će moći do preokreta trajala je svega dva minuta pošto je Hristov vratio dva gola prednosti domaćinu.

Lacio je do izjednačenja došao u 68. minutu kada je Sergej Milinković-Savić inteligentno izborio poziciju i lagano postigao gol, međutim pogodak je proveren zbog mogućeg faula.

Ipak, provera je trajala kratko i gol Sergeja je ubrzo verifikovan. Delovalo je da će ovaj meč biti završen postojećim rezultatom, ali se sa tim nije usaglasio Aćerbi, koji je majstorijom kakva se ne viđa svaki dan doneo pobedu Laciju.

Rimljani su ovim trijumfom ostali u teoriji za Ligu šampiona, ali će to itekako teško ići budući da Juventus beži sedam bodova i ima meč više.

Daleko realniji je plasman u Ligu Evrope gde će najveću borbu voditi sa gradskim rivalom Romom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke