FIFA prati radove za Mondijal u Kataru

Autor: Beta Beta
petak 22.04.2016.
16:37
Izvor: Beta

Međunarodna fudbalska federacija osnovaće komisiju za praćenje gradjevinskih radova na stadionima na kojima će se igrati Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, kao bi osigurala "pristojne uslove za rad".

BETA/AP Photo/Michael Probst
BETA/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Predsednik Fife Đani Infantino je tokom svoje prve radne posete Kataru rekao da će u komisiji biti "relevantni sektori civilnog društva i pojedini članovi Fife".

Sindikati i organizacije za zaštitu ljudskih prava često kritikuju Katar zbog navodnih zloupotreba i smrti radnika koji su bili zaposleni na građevinskim projektima vezanim za Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Mi ozbiljno shvatmo našu odgovornost i obavezali smo se", naveo je Infantino u saopštenju Fife.

Infantino je posetio međunarodni stadion Kalifa u Dohi i smeštaje radnika koji rade na izgradnji stadiona. On je tokom posete razgovarao i sa emirom šeikom Tamimom bin Hamadom el Tanijem.

Organizacija Amnesti Internešenel (AI) pozdravila je Fifine "korake u pravom smeru".

"Čini se da FIFA konačno prihvata činjenicu da će se, ako ne preduzme konkretne akcije, Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine izgraditi na krvi, znoju i suzama migrantskih radnika", rekao je portparol AI za pitanja prava migranata Mustafa Kadri.

Očekuje se da će organizatori potrošiti desetine milijardi dolara za turnir koji će se održati u novembru i decembru 2022. godine. Izgradiće se osam novih stadiona, renoviraće se postojeći, a planira se izgradnja smeštajnih objekata i saobraćajnica.

Direktor organizacionog komiteta Hasan el Tavadi rekao je da će prvi Mundijal na Srednjem istoku ispuniti sve zahteve FIFA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nani
Friday, 22.04.2016
19:41

vise bi voleo da se odrzi u kanadi, nekako mi je katar premal za odrzavanje svetskog prvenstva..bukvalno sve u jednom gradu malo vecem..

avatar
Go Hard or Go Home
Friday, 22.04.2016
16:51

Katar nije zemlja fudbala,tako da to svetsko prvenstvo gubi na znacaju jos ako se igra zimi...nije to svetsko prvenstvo. :)