FIFA prati radove za Mondijal u Kataru

Autor: Beta Beta
petak 22.04.2016.
16:37
Izvor: Beta

Međunarodna fudbalska federacija osnovaće komisiju za praćenje gradjevinskih radova na stadionima na kojima će se igrati Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, kao bi osigurala "pristojne uslove za rad".

BETA/AP Photo/Michael Probst
BETA/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Predsednik Fife Đani Infantino je tokom svoje prve radne posete Kataru rekao da će u komisiji biti "relevantni sektori civilnog društva i pojedini članovi Fife".

Sindikati i organizacije za zaštitu ljudskih prava često kritikuju Katar zbog navodnih zloupotreba i smrti radnika koji su bili zaposleni na građevinskim projektima vezanim za Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Mi ozbiljno shvatmo našu odgovornost i obavezali smo se", naveo je Infantino u saopštenju Fife.

Infantino je posetio međunarodni stadion Kalifa u Dohi i smeštaje radnika koji rade na izgradnji stadiona. On je tokom posete razgovarao i sa emirom šeikom Tamimom bin Hamadom el Tanijem.

Organizacija Amnesti Internešenel (AI) pozdravila je Fifine "korake u pravom smeru".

"Čini se da FIFA konačno prihvata činjenicu da će se, ako ne preduzme konkretne akcije, Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine izgraditi na krvi, znoju i suzama migrantskih radnika", rekao je portparol AI za pitanja prava migranata Mustafa Kadri.

Očekuje se da će organizatori potrošiti desetine milijardi dolara za turnir koji će se održati u novembru i decembru 2022. godine. Izgradiće se osam novih stadiona, renoviraće se postojeći, a planira se izgradnja smeštajnih objekata i saobraćajnica.

Direktor organizacionog komiteta Hasan el Tavadi rekao je da će prvi Mundijal na Srednjem istoku ispuniti sve zahteve FIFA.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Nani
Friday, 22.04.2016
19:41

vise bi voleo da se odrzi u kanadi, nekako mi je katar premal za odrzavanje svetskog prvenstva..bukvalno sve u jednom gradu malo vecem..

avatar
Go Hard or Go Home
Friday, 22.04.2016
16:51

Katar nije zemlja fudbala,tako da to svetsko prvenstvo gubi na znacaju jos ako se igra zimi...nije to svetsko prvenstvo. :)