Filip Đuričić u epizodi - Banjalučani, gde ste?

Autor: Aleksandar Golubović
petak 04.10.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Panatinaikosa očekivao bolju posetu.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Uzbudljiv meč odigrali su Borac iz Banjaluke i Panatinaikos na startu nove sezone u Ligi konferencija. Šampion Bosne i Hercegovine otkinuo je bod grčkom velikanu (1:1), a dodatnu draž utakmici u gradu na Vrbasu dalo je prisustvo čak trojice srpskih fudbalera u redovima gostujućeg tima.

Nemanja Maksimović, Filip Mladenović i Filip Đuričić bili su deo startnih 11 Panatinaikosa na gostovanju u Banjaluci. Svako od njih je želeo da bude deo spektakla pred punim tribinima Borčevog stadiona, ali je slaba poseta donekle pokvarila utisak.

O tome je naširoko posle utakmice govorio Đuričić, najofanzivniji od trojice srpskih fudbalera u dresu gostujućeg tima.

"Drago mi je što je ekipa sa naših prostora u Evropi. Iskreno očekivao sam više publike jer Borac je prvi put u Evropi, očekivao sam pun stadion. Ali ok, valjda će biti bolje", osvrnuo se posle utakmice za Mondo.ba srpski internacionalac na slabu posetu u Banjaluci i tek 4.000 gledalaca na stadionu.

Fudbaler koji već više od decenije igra u inostranstvu žali što Panatinaikos iz Banjaluke nije odneo ceo plen, ali podseća da je gostovanje Borcu bilo "mina" za atinski klub.

"Mi smo u ovoj utakmici mogli više da izgubimo nego da dobijemo, jer smo u maloj krizi. Dominirali smo, ali smo primili jeftin gol iz prekida. Mogli smo u prvom poluvremenu sve da rešimo jer smo imali dominaciju, dosta šansi, ali šta da se radi. Ima još dosta da se igra i mislim da imamo kvalitet da uđemo u prvih osam", kazao je on.

Sudbina je htela da u četvrtak uveče jedan naspram drugog Đuričić nađe sa prijateljem Đorđem Despotovićem, koji je bio strelac jedinog gola na meču za Borac.

"Šalio sam se da neću sad pet godina moći da ostanem živ od njega", zaključio je fudbaler koji iza sebe ima 44 utakmice za reprezentaciju Srbije.

Panatinaikos će u narednom kolu Lige konferencija dočekati Čelsi, dok Borac gostuje u Nikoziji ekipi APOEL-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke