Filip Stevanović: ''Nadam se da ću zaista igrati za Mančester siti''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.09.2023.
17:35
Izvor: Sportske.net

Ove sezone je odigrao tek devet minuta - za holandski RKC.

rkcwaalwijk.nl
rkcwaalwijk.nl

Povezane vesti

Kada je pre dve i po godine tek punoletni Filip Stevanović trebalo da pređe iz Partizana u Mančester siti, velika se medijska pompa podigla oko ovog krilnog fudbalera.

Navodno je u igri bio i Mančester junajted, pa je i čuveni fudbalski ''insajder'' Fabricio Romano najavljivao taj transfer, ali je ipak Mančester siti bio najkonkretniji i za oko 8.5 miliona evra angažovao Stevanovića.

Sa njim je tada potpisan ugovor do juna 2026. godine koji je i dalje važeći, ali Stevanović je ove dve i po godine od potpisa ugovora provodio na pozajmicama - od Partizana, preko Herenvena, Santa Klare, do holandskog RKC Valvajka gde se preselio ovog leta.

Njegov tim posle pet kola holandske Eredivizije ima jednu pobedu i četiri poraza, a Stevanović je samo u pobedi nad Viteseom dobio priliku da zaigra, i to tek devet minuta.

Verujemo da je to uvod u njegovu značajniju ulogu u RKC-u, a Stevanovićeve ambicije su mnogo veće od toga - da se vrati u Mančester siti i da zaigra za Gvardiolin tim.

''To je jedan od najboljih klubova na svetu. Nadam se da ću jednog dana zaista moći da igram za taj klub'', rekao je Stevanović, a prenosi holandski ''Brabants Dagblad''.

Optimista je i kada je u pitanju učinak RKC-a u ovoj sezoni.

''Da ste me pitali za RKC dok saigrao u Srbiji, ne bih znao klub. Ali kada sam igrao za Herenven debitovao sam u meču protiv RKC. Imao sam mnogo dobrih razgovora ovde i odlično sam primljen. Imamo dobar tim'', rekao je Stevanović, koji će 25. septembra napuniti 21 godinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke