Filipe, majstore! Bajern na kolenima pred Srbinom!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.10.2021.
19:25
Izvor: Sportske.net

Ako se neko pitao zašto Ajntraht letos nije želeo da ga pusti, večeras je dobio najbolji odgovor.

Beta/Matthias Balk/dpa via AP
Beta/Matthias Balk/dpa via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta priredili su veliko iznenađenje večeras u Minhenu, gde su sa 2:1 savladali šampiona i lidera na tabeli ekipu Bajerna, i to posle preokreta koji je režirao srpski reprezentativac Filip Kostić.
 
Igrao se 29. minut meča, domaći su izvršili jak presing na polovini gostiju, oduzeli su im loptu posle čeka sledi munjevita akcija Levandovskog za Leona Gorecku koji je ušao u kazneni prostor i poslao loptu u desni ugao - 1:0.

Činilo se tada da će Ajntraht upasti u prepoznatljivu Bajernovu mašinu, ali umesto toga samo tri minuta kasnije gosti uzvraćaju. Iznudili su korner na levoj strani, odlično ga je izveo Filip Kostić, a pred golom Bajerna najbolje se snašao Hintereger i poslao loptu u mrežu - 1:1.

tim rezultatom ušlo se u drugo poluvreme. Bajern je imao inicijativu, ali su gosti odlično igrali u defanzivi, vreme je prolazilo i polako se i nervoza uvlačila u redeove šampiona.-

A onda, ono što su u ajntrahtu priželjkivali. Filip Kostić je u 83. minutu probio po levoj strani, potom sačekao saigrače kojima je uputio loptu u sredinu, oni su petljali sa loptom na oko 16 metara od gola posle čega su je ponovo vratili Kostiću na levu stranu, a onda je ''sevnula'' Filipova levica za muk na Alijanc Areni - 2:1, velika pobeda Ajntrahta!

Bajernu je ovo prvi poraz od početka sezone u Bundesligi, ali je i dalje vodeći na tabeli sa 16 bodova, jednim više od Dortmunda. Istovremeno, Ajntraht je upisao prvu pobedu, i to kada se najmanje očekivalo i sada zauzima trinaestu poziciju sa osam osvojenih bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke