Olimpijakos osvojio Ligu konferencija! El Kabi ispisao istoriju u 116. minutu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.05.2024.
23:44
Izvor: Sportske.net

Goreće Atina!

EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS
EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpijakosa osvojili su Ligu konferencija pošto su u finalu pobedili Fjorentinu rezultatatom 1:0!

Jedini gol na meču postigao je El Kabi, koji je prethodno razbio i Aston Vilu, a večeras je pogodio u 116. minutu!

Fjorentina je dominirala od početka, ali je prvu šansu ipak imao Olimpijakos, Podens je gađao posle prodora po levom boku, Teraćano je bio na mestu. 

Već u devetom minutu veliko uzbuđenje, Biragi je dao gol, ali je signalizirano da je Milenković bio u ofsajdu, iz kog je uticao na igru. 

Usledio je nešto mirniji period, a onda je u 21. minutu Bonaventura umalo kaznio lošu reakciju odbrane Olimpijakosa, ali je šutirao sa desetak metara pravo u golmana Colakisa.

Do odlaska na odmor nije bilo većih šansi, Podense je imao neuspeli pokušaj glavom, ali na poluvremenu rezultat je bio 0:0. 

Početak drugog poluvremena bio je prilično nezanimljiv po šansama, a onda je u 65. minutu Milenković bio šansi posle kornera, ali nije uspeo najbolje da usmeri udarac glavom. 

Najbolju šansu u nastavku imao je Kuame, krilni napadač Fjorentine je loše zahvatio loptu iz odlične pozicije posle asistencije Doda. 

Nakon toga, ušao je Stevan Jovetić, da osveži napad Olimpijakosa, a zamenio je kapitena Fortunisa. 

Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo šansi ni golova, pa se otišlo u produžetke.

I onda, upravo je Jovetić imao najbolju šansu posle jedno sat vremena uspavanke, u 95. minutu se lepo namestio i sa nekih 20 metara gađao malu mrežu, ali je golman Teraćano paradom sačuvao svoju mrežu. 

Uzvratila je Fjorentina samo jednom, u 110. minutu, Ikone je stavio na muke golmama Colakisa, koji je uspeo da zautavi njegov pokušaj sa 15 metara.

Produžeci su, baš kao i čitava utakmica, bili prilično "tvrdi", bez pravih šansi i delovalo je da timovi čekaju penale i vide ih kao svoju najbolju šansu da dođu do trofeja. 

Međutim, u 116. minutu, stadion je eksplodirao kada je El Kabi pogodio za 1:0! Heze je centrirao sa levog boka, a El Kabi je glavom sa peterca pogodio prvi ugao i doneo gol vredan trofeja!

Istina, usledila je pauza od nekoliko minuta, VAR je proveravao El Kabijevo rame, da li je ofsajd ili ne, ali je odluka bila da je gol i Olimpijakos je poveo. 

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Olimpijakos postao prvi grčki klub koji je osvojio jedan evropski trofej, i to baš u Atini! 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke