"Finalissima" - Argentina držala čas Italijanima!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 01.06.2022.
23:06
Izvor: Sportske.net

Argentinci slavili protiv Italijana u duelu evropskog i južnoameričkog šampiona.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Treća "Finalissima", kako se nazivao ranije duel pobednika kontinentalnih prvenstava Evrope i Južne Amerike kao dve najjače fudbalske sile, ovoga puta su igrale Italija kao šampion Evrope, i Argentina kao šampion Južne Amerike. 

Da stvar bude veličanstvenija, igralo se na "Vembliju". 

Pobedu je odnela reprezentacija Argentine koja je slavila na kraju sa 0:3 (0:2). 

Argentina je došla do prednosti u 28. minutu utakmice kada je Lionel Mesi uradio veliki deo posla, okrenuo je svog čuvara, prošao po levoj strani i uputio odličan pas po zemlji pronašavši Lautara Martineza koji pogađa iz lagane situacije za 0:1.

Na sledeći gol smo čekali do nadoknade prvog poluvremena, fantastično se zagradio Lautaro, okrenuo, poslao pas, praktično se ne zna šta je bilo lepše, a ono najlepše je usledilo za kraj, "bockanje" lopte od strane Anhela Di Marije za 0:2.

I u nastavku meča Argentina bolji rival, pretili su preko Di Marije, Lo Selsa, Mesija, potom je nekada najbolji igrač na svetu imao novu šansu, Donaruma je uglavnom izlazio kao pobednik. 

Ipak, nije na kraju, Mesi je nosio loptu na polovinu Italije, stigao do kaznenog prostora, a nakon što je izgubio loptu, ona mu se nekako odbila, pa je došla do Dibale koji postavlja konačnih 0:3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke