Viša sila čuvala Viktoriju u Firenci 90 minuta, ali ne i u produžecima!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 18.04.2024.
21:22
Izvor: Sportske.net

Apsolutno zaslužena pobeda Fiorentine!

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Velika neizvesnost u dvomeču Fiorentine i Viktorije iz Plzenja, posle prvog meča je bilo 0:0, a i danas nije bilo mnogo drugačije. 

Gosti su, ovoga puta, došli da odbrane svoj gol i radili su to mučenički, uspevali su da odolevaju, a Fiorentina je propustila dobar broj prilika u regularnom delu koji je završen rezultatom 0:0. Ipak, u produžecima je uspela da stigne do pobede i plasmana u polufinale, bilo je 2:0. 

Beloti je imao veliku šansu, potom i Kuame dve zaredom, a Beloti je pogodio i stativu u 30. minutu...

Igrao se 45. minut kada je Kuame pogodio prečku, a do kraja poluvremena i Gonzales je oprobao svoj udarac. 

U 67. minutu isključenje za Kadua koji je nagazio protivnika, dobio je direktan crveni karton, sve se videlo lepo i na snimku i gosti su morali sa igračem manje do kraja utakmice. 

U poslednjih deset minuta Viktorija se branila u formaciji 6-3-0, Fiorentina je kružila oko gola, a uz izležavanje i neretko odugovlačenje, uspeli su da se sačuvaju.

I onda na samom startu prvog produžetka Biragi je izveo korner, lopta se nekako odbila do Gonzalesa koji uspeva da pošalje loptu u mrežu, golman gostiju je samo ulepšao gol za 1:0!

Još jedan gol smo videli do kraja utakmice. Igrao se 108. minut kada je svih devet igrača u polju Viktorije otišlo na polovinu domaćina, pa se desila kontra iz koje posle asistencije Ikonea, Biragi lagano šalje loptu u mrežu za 2:0.

Do kraja sve rutinski, Fiorentina je sasvim zasluženo u polufinalu Lige konferencije. 

Nikola Milenković danas na terenu od početka do kraja. 

U polufinalu će igrati protiv pobednika dvomeča Briž-PAOK.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke