Fiorentina dva puta vodila u Bergamu, nije bilo dovoljno! Retegi nastavio da ''rešeta'', Vanja i Ivan još uvek neporaženi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.09.2024.
16:57
Izvor: Sportske.net

Atalanta napravila odličan uvod pred start u Ligi šampiona.

EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA
EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Povezane vesti

Fiorentina je dva puta vodila u Bergamu, ali ni to joj danas nije bilo dovoljno čak ni za remi.

''Ljubičasti'' su poveli u 15. minutu meča golom Martinez Kvarte, ali je samo šest minuta kasnije Atalanta uzvratila pogotkom sjajnog Retegija kome je ovo već četvrti gol od početka sezone i na vrhu je Liste strelaca.

Novo vođstvo gostima doneo je Mojze Kin u 32. minutu, na asistenciju Gosensa, ali već do poluvremena je Atalanta uspela da napravi potuni preokret.

Igrao se 45. minutu kada je De Ketelare izjednačio posle centaršuta Edersona iz slobodnog udarca sa desne strane, a u nadoknadi vremena prvog dela igre De Ketelare je asistirao Lukmanu koji pogađa za, ispostaviće se konačnih 3:2!

Ovo je prvi poraz Fiorentine posle tri vezana remija od početka sezone, a Atalanta je uspela da prekine loš niz iz prethodna dva kola i da stigne do druge pobede u prva četiri kola.

U nastavku je Lukman mogao da otkloni rezultatsku neizvesnost, ali je propustio veliku šansu u 78. minutu, kada je golman Fiorentine David De Hea uspeo nogom da odbrani taj šut.

Pokušavali su i gosti da dođu do izjednačenja, ali nisu do kraja uspeli da nađu put do mreže golmana Karnezekija.

Vanja Milinković-Savić i Ivan Ilić su od prvog minuta zaigrali u ekipi Torina koja je na svom terenu remizirala bez golova sa Lećeom, čiji je napad predvodio nekadašnji napadač Crvene zvezde Nikola Krstović.

Torino je i dalje neporažen od početka sezone, ovo mu je drugi remi, uz dve pobede, a Leće je upisao prvi remi i ima četiri osvojena boda, uz samo jedan postignut gol od početka sezone.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke