Fiorentina osvojila bod, zaslužila je i sva tri!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.04.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Luka Jović je sve to odgledao sa klupe.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 30. kola italijanske Serije A, Fiorentina je večeras na svom terenu remizirala sa Atalantom - bilo je 1:1.

''Viola'' se tako učvrstila na devetom mestu na tabeli sa 42 osvojena boda, a Atalanta je ostala na šestoj poziciji sa sedam bodova više.

Gosti iz Bergama su bili bolji u prvom poluvremenu koje su rešili u svoju korist golom Melea u 37. minutu, ali je nastavak meča doneo drugačiju sliku na terenu.

Na izjednačenje se čekalo do 55. minuta kada je Kabral realizovao jedanaesterac za Fiorentinu dosuđen posle višeminutne provere u VAR sobi, a posle igranja rukom jednog od igrača Atalante u kaznenom prostoru gostiju.

Samo minut kasnije fudbaler Fiorentine Josip Brekalo je nakratko ostao bez svesti posle jednog vazdušnog duela i morao je da izađe iz igre, a zamenio ga je Sotil.

Nešto kasnije, u 72. minutu Biragi je zamenio našeg Aleksu Terzića i odmah zatim je sjajno izveo slobodan udarac iz koga je pogodio desnu stativu gola domaćih.

Mogla je Fiorentina do preokreta i na ulasku u nadoknadu vremena, kada je Bonbaventura šutirao posle kornera, a golman Sportijelo izvanredno reagovao i sačuvao mrežu.

U poslednjim trenucima je i Atalanta opasno pripretila, ali nije iskoristla brzu kontru.

Kako rekosmo, Luke Jovića večeras nije bilo u igri, a osim Terzića, starter u ekipi Fiorentine bio je i Nikola Milenković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke