Fiorentina sa bele tačke u novo finale Lige konferencija, Teraćano briljirao u finišu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.05.2024.
20:43
Izvor: Sportske.net

''Mirisalo'' je na produžetke, ali ''ljubičasti'' su pre toga rešili pitanje pobednika.

EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Povezane vesti

Prvi finalista Lige konferencija ove sezone je ekipa Fiorentine koja je večeras u revanš meču protiv domaćeg Klub Briža u Belgiji igrala nerešeno, 1:1. Taj rezultat je italijanskom timu bio dovoljan za plasman u finale, jer je prvi meč kao domaćin dobio sa 3:2. Fiorentina je tako ponovila uspeh iz prošle sezone, kada je takođe igrala u finalu Lige konferencija, ali sada će biti u prilici da napravi i još jedan korak više i domogne se trofeja.

Ko će joj biti rival u borbi za trofej Lige konferencija, saznaćemo sutra, kada će Olimpijakos u drugom polufinalu dočekati Aston Vilu (prvi meč u Birmingemu dobio je Olimpijakos sa 4:2).

Relativno brzo je domaći tim anulirao zaostatak iz prvog meča u Firenci i poveo je već posle 20 minuta igre. De Kujper je tada udarcem glavom sa ivice peterca savladao golmana Teraćana, a u ulozi asistenta bio je Brazilac Igor Tijago koji je odlično centrirao sa leve strane.

Fiorentina je u drugom poluvremenu bila bolji rival, napadala je, stvarala šanse, u par navrata je i okvir gola bio saveznik domaćina.

Inicijativa Fiorentine konačno se isplatila u 83. minutu kada je Niko Gonzales poslao loptu sa desne strane ka Enzoli, Mehele je visoko podigao nogu u duelu sa njim i za sudiju nije bilo dileme - penal za Fiorentinu.

Odgovornost da izvede šut sa bele tačke preuzeo je Lukas Beltran i pogodio donji desni ugao gola golmana Minjolea. Golman domaćih se bacio u tu stranu, bio je blizu za dohvati tu loptu, ali Beltran je suviše snažno šutirao - 1:1!

Sjajnu priliku da Briž dođe do drugog gola i tako izbori produžetke imao je Vanaken u nadoknadi vremena kada je odlično šutirao u donji desni ugao, ali je golman Teraćano fantastičnom reakcijom uspeo da dohvati loptu i izbije je u korner. Posle tog kornera je i Tijago imao novu šansu, ali je Teraćano još jednom bio na pravom mestu i stavio ''pečat'' na plasman Fiorentine u finale Lige konferencija. 

Dodajmo još da je naš reprezentativni štoper Nikola Milenković i ovoga puta odigrao svih 90 minuta u ekipi Fiorentine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke