Fiorentina se dogovorila sa novim trenerom!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 27.03.2019.
22:18
Izvor: Sportske.net

Italijanski mediji prenose da je sve gotovo.

EPA-EFE/Filippo Venezia
EPA-EFE/Filippo Venezia

Povezane vesti

Kako stoje stvari Stefano Pioli neće još dugo biti trener "Viole".

Naime, uprava Fiorentine je postigla dogovor sa novim trenerom, a to je bivši strateg Sasuola i Rome Euzebio Di Frančesko.


Italijanski stručnjak je nedavno dobio otkaz u Rimu, nakon ispadanja iz Lige šampiona od Porta i slabih rezultata u Seriji A.

Nasledio ga je Ranijeri, koji je doveden kao privremeno rešenje, ali ni iskusni stručnjak ne uspeva da promeni situaciju u klubu.

Fiorentina sa druge strane nije zadovoljna Piolijem, dopustiće mu da završi sezonu, ali to će po svemu sudeći biti sve od bivšeg trenera Lacija i Intera u Firenci.

Naslediće ga Di Frančesko, koji je pristao i na drastično smanjenje plate i pored činjenice da će Roma do leta 2020. godine morati da mu isplati još tri miliona evra.

On će na "Artemio Frankiju" zarađivatu dvostruko manje, pristao je na trogodišnji ugovor i platu od 1,5 miliona evra.

Euzebio Di Francesko

Iz kluba nisu mogli da mu garantuju da će Federiko Kjeza ostati, ali su mu zato obećali da će biti veoma aktivni na transfer tržištu, kako bi mu na raspolaganje stavili tim sposoban za povratak na međunarodnu scenu.

Želeli su u "Violi" i Sarija, koji je na tankom ledu u Čelsiju, ali iskusni stručnjak ima platu od šest miliona evra godišnje, što je bila nepremostiva prepreka za upravu kluba iz Firence.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke