Fiorentina traži zamenu, Vlahović završio kao tema razgovora sa UEFA! Šta sledi?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 10.10.2021.
09:45
Izvor: Sportske.net

Srbin ponovo tema dana u Italiji...

EPA-EFE/JULIEN WARNAND
EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Povezane vesti

Izgleda da je i u Firenci jasno da će Dušan Vlahović napustiti klub, tačnije da će morati da ga prodaju naredno leto. Ima mnogo interesenata, ali cena o kojoj se priča, oko 70 miliona evra je nerealna, niko neće platiti toliko za igrača kome ističe ugovor za manje od dve godine.

Srbin je odbio ponudu da produži ugovor, u prvom redu su Juventus i Mančester Siti, priča se još o Atletiku, ali i Borusiji Dortmund koja će tražiti zamenu za Halanda.

Šta će učiniti Fiorentina?

Prodati Vlahovića, to svakako, ono što su sigurni je da će vođa napada do kraja dati sve od sebe, njegov profesionalizam se ne dovodi u pitanje.

Ali, ko bi mogao da ga zameni?

Priča se da će Fiorentina igrati na sigurno, da će dovesti Berardija iz Sasuola, oboriti klupski rekord kada su tranferi u pitanju kako bi se dočepala italijanskog reprezentativca. Popularno "Mimo" je dugo bio na meti najvećih klubova, ali je ostao na "Mapeiju". Uz njega, jedna od varijanti je Borha Majoral, fudbaler Reala koji ne dobija šansu baš u Romi, a Komiso gleda ga Brestu, odnosno Romanu Favru. Ovaj odlični napadač je bio meta Milana prošlog leta, ali se ispostavilo da je preskup. Kokorin je već u klubu, ali nemaju poverenja u Rusa, mnogi smatraju da klub treba da dovede pojačanje već na zimu, kako bi imali spremno pojačanje.

Italijanski mediji su jasno puni izveštaja sa utakmice između Luksemburga i Srbije jer je napadač dao gol i doneo bodove "Orlovima". Mediji pišu i da se Komisova desna ruka Džo Barone video sa na utakmici Italije i Španije u Milanu, a razgovarao je i sa prvim čovekom italijanskog saveza Gravinom. Fiorentina je podigla glas zbog prevelike moći agenata, oni navode Ramadanija kao osobu koja je vedrila i oblačila u Firenci kada je Pantaleo Korvino bio direktor. Predlog Fiorentine je da se ograniče, odnosno fiksiraju provizije agenata kako bi se smanjla njihova moć. 

Inače, uz Vlahovića, Fiorentina će prodati najverovatnije i Blekija Milenkovića koji je produžio ugovor na godinu dana jer nije bilo adekvatnih ponuda, a priča se da će i golman Dragovski koji takođe ima obavezu do 2023. prihvatiti neku od ponuda iz Engleske. Sa milionima koji stižu od Kjeze, odnosno od Juventusa, klub će imati dovoljno novca da se ozbiljno pojača.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke