Fiorentini dosta 20 minuta da stigne Napoli i Juventus!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.10.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda ''ljubičastih''.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Poslednja utakmica sedmog kola italijanske Serije A odigrana je u Firenci, gde je domaća Fiorentina savladala ekipu Kaljarija sa 3:0, što joj je treća pobeda u poslednja četiri kola, a ukupno četvrti trijumf od početka sezone.

Fiorentina sada ima 14 bodova, koliko i Napoli i Juventus, sa kojima deli pozicije od trećeg do petog mesta na tabeli. Istovremeno, Kaljari je i dalje bez pobede, samo dva boda u sedam odigranih kola za poslednje mesto na tabeli i uz gol-razliku 2:12, što ga svrstava u glavnog kandidata za ispadanje, iako je tek uvodni deo sezone.

Fiorentina je povela već u trećem minutu meča. Duga lopta upućena je u kazneni prostor gostiju, Beltran ju je glavom spustio na ivicu peterca za Nika Gonzalesa koji se u gužvi pred golom Kaljarija odlično snalazi i pogađa mrežu za 1:0.

Osamnaest minuta kasnije već je bilo 2:0. Akcija domaćih tekla je po desnoj strani, usledio je centrašut u peterac za Beltrana, ali ispred njega je uklizao poljski internacionalac Mateuš Viteška i postigao autogol - 2:0.

Fiorentina je tokom prvog poluvremena imala znatno duži posed lopte (70:30), ali je Kaljari imao veći broj šuteva u okvir gola. U nastavku se ta slika donekle promenila, gosti su uspeli da budu ravnopravni i u posedu lopte, ali im ni to nije pomoglo da večeras stignu bar do počasnog gola.

Umsto toga, Fiorentina u nadoknadi vremena uspeva da ovaj trijumf učini još ubedljivijim. Rezervista Nzola koji je u 75. minutu zamenio Beltrana, u poslednjim trenucima meča je na asistenciju Mandragore postavio konačnih 3:0.

Na obe strane smo videli i po jednog našeg igrača, štoper Nikola Milenković je bio starter u ekipi Fiorentine, a mrežu Kaljarija je i ovoga puta čuvao Boris Radunović.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke