Firmino i Salah slomili Inter, Liverpul osvojio "Meacu"

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 16.02.2022.
22:52
Izvor: Sportske.net

"Crveni" jednom nogom u četvrtfinalu.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula slavili su protiv Intera 2:0 na "Đuzepe Meaci" u prvom meču osmine finala Lige šampiona, golovima Roberta Firmina i Mohameda Salaha u finišu meča, pa su na taj način napravili veliki iskorak ka četvrtfinalu.

Liverpul je bio uglavnom bolji rival u prvom, a Inter daleko nadmoćniji u nastavku meču i baš kad je delovalo da će domaćin izboriti pozitivan rezultat Firmino je postigao gol, a zatim Salah dokusurio šampiona Italije.

Prvu ozbiljniju priliku na meču imao je Sadio Mane u 14. minutu, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola.

Dva minuta kasnije uzvratio je Inter kada ja Hakan Čalhanoglu isprve pogodio prečku na dodavanje Ivana Perišića.

Mane je u 23. minutu vrlo dobro pokušao makazicama, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže, a pet minuta kasnije Arturo Vidal je napravio u rizičnoj zoni faul za slobodan udarac Liverpula.

Loptu je uzeo Trent Aleksander-Arnold, ali je njegov pokušaj iz slobodnog udarca završio preko gola.

Liverpul je i u narednim minutima bio bolji rival. Čalhanoglu je krajnjim naporom osujetio pokušaj Eliota da proigra Salaha. Inter se grčevito branio.

Inter se malo trgao u 35. minutu, ali je Konate odlično sprečio da Damfris uposli Edina Džeka, koji se nalazio u srcu kaznenog prostora.

Nedugo zatim solidno je šutirao i Škrinjar glavom posle centaršuta iz kornera, međutim lopta je otišla pored gola.

Inter je početkom drugog poluvremena zapratio preko Marcela Brozovića, ali je njegov udarac nakon kombinacije sa Perišićem bio izrazito loš.

Domaćin je namirisao da ima Liverpul, a u 53. minutu Perišić je uputio odličnu loptu na drugu stativu, međutim Lautaro Martinez je bio "kratak".

Inter je ubrzo ponovo zapretio, ali je Kujate pod krajnjim naporom intervenisao ispred Martineza.

Nešto slabiji ulazak u drugo poluvreme naterao je Jirgena Klopa da ubaci Hendersona, Diaza i Keitu, a bivši napadač Porta je već u prvom minutu na terenu namučio odbranu Intera.

Diaz je ponovo zapretio, ali je njegov udarac van šesnaesterca bio suviše ambiciozan i završio je preko gola.

U 71. minutu Inter je mogao da dođe do vođstva, ali je Džeko suviše oklevao i umesto egzekucije pokušao da uposli Damfrisa. Na kraju je domaćin dobio sam korner.

Već u narednom napadu Damfris je pokušao glavom posle kornera koji je izborio Čalhanoglu, međutim lopta je otišla preko gola.

Delovalo je da će u najmanju ruku Inter sačuvati 0:0, ali je u 75. minutu Roberto Firmino odlično skočio posle centaršuta iz kornera i pogodio suprotan ugao Handanovićevog gola.

Inter je pet minuta kasnije imao odličan pokušaj preko Perišića, ali lopta je otišla preko gola.

Sve je bilo gotovo u 83. minutu kada je Salah rutinski rešio situaciju i udarcem "sa penala" uhvatio Handanovića na pogrešnoj nozi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke