Firmino upravlja vremenom - Liverpul ne da sezoni da potpuno propadne

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 13.05.2021.
23:09
Izvor: Sportske.net

Liverpul dao četiri gola u Mančesteru.

EPA-EFE/Dave Thompson
EPA-EFE/Dave Thompson

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Mančester junajted u gostima sa 2:4 (1:2) i ostali u trci za Ligu šampiona.

Odličan meč, sa pet golova, viđen je na "Old Trafordu" za razliku od prethodnog meča u šampionatu koji je bio prava "uspavanka".

"Đavoli" su poveli uz dosta sreće, kada je šut Bruna Fernandeša u mrežu skrenuo Nejt Filips. Od tog momenta, Liverpul je krenuo snažno u cilju da čim pre poravna, a nakon sporne situacije sa početka meča, kada je Bejli igrao rukom, a Entoni Tejlor smatrao da je sve regularno, dogodila se još jedna situacija. Pao je Nejt Filips na ivici šesnaesterca posle starta Bejlija, a nakon što je prvobitno pokazao na belu tačku, Tejlor je preinačio svoju odluku.

Pritisak Liverpula se povećavao i to je urodilo plodom.Diogo Žota je posle asistencije upravo tragičara Filipsa "štiklom" savladao Hendersona i izjednačio na 1:1. Ubrzo, usledio je preokret. Igrao se treći minut nadoknade prvog dela kada je Roberto Firmino glavom smestio loptu u mrežu.

Brazilac je dva minuta nakon početka nastavka ponovo zatresao mrežu posle nešto slabije intervencije Hendersona. Zanimljivo je to što je, prema satu, Firmino svoj pri gol postigao nakon drugog. 

Tim Jirgena Klopa je mogao ubrzo da postigne još neki gol, ali Žota i Salah nisu pogađali, da bi za to bili kažnjeni. Kavani je lepo asistirao Rašfordu koji rutinira napad i postavlja 2:3.

Konačnih 2:4 postavio je Mohamed Salah u 89. minutu i tako je obezbedio trijumf svom timu koji ih šalje na peto mesto sa mečom manje od Čelsija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Thursday, 13.05.2021
23:20

Siroma Firmino,dodje na Old Traford i pogodi.Solskjer na shvata da je ovo utakmica casti.Ako zna sta je to ako igra protiv Liverpula