Firminovo vreme je prošlo - ko dolazi u Liverpul na leto?

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 22.02.2021.
10:28
Izvor: Sportske.net

Brazilac je daleko od prepoznatljivog nivoa.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Dugogodišnji napadač Liverpula Roberto Firmino ove sezone nije ni senka onog fudbalera koji je prethodnih godinama bio "udarna igla" u ispisivanju najblistavijih stranica u novijoj istoriji kluba.

Dva dana nakon poraza u gradskom derbiju protiv Evertona, Firmino je tema broj jedan na Enfildu, a iz pera Džejmsa Prisa, novinara bliskom klubu, potekla je inicijativa da klub mora na leto da dovede novog napadača.

U kolumni koju je napisao za svoj "The Athletic" Pris je elaborirao zašto je Firminu potrebana zamena.

"Firmino je legenda sa Enfilda, ali njegove moći su oslabile. Odlučili se da ga koriste za zamenu ili mu daju oduška, Liverpul bi na leto trebalo da kupi novog napadača. Origi, takođe, mora da napusti klub ovog leta", stoji u kolumni ovog poznatog novinara.

Dalje se u tekstu objašnjava kakav je tim napadača potreban timu Jirgena Klopa i zbog čega Brazilac to u ovom trenutku nije spreman da ispuni.

"Klop je stvorio sjajan tim, ali ukoliko želi još uspeha moraće da gradi novi. Sentimentalnost ne može da nadjača odluku da se krene sa neminovnim promenama sa imenima čiji su najbolji dani prošli", navodi se u tekstu.

Firmino je ove sezone na 35 utakmica postigao svega šest golova, što je daleko iza sezone 2017/2018 kada je na 19 utakmica više postigao impozantnih 27 pogodaka.

Njegov učlinak je od te sezone počeo neznatno da opada, a trenutno je na šest golova zaostatka u odnosu na celokupni učinak prošle sezone.

Ugovor mu ističe tek na leto 2023. godine, ali mu je cena drastično opala u odnosu na prethodne godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke