Fizički napadnut fudbaler Hajduka u Zagrebu: "Huligani su ga ciljano pratili!"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 26.05.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Saopštenje Hajduka.

Povezane vesti

Posle utakmice protiv Lokomotive iz Zagreba, fizički je napadnut fudbaler Hajduka iz Splita, Filip Krovinović. 

Ovu vest je potvrdio i njegov klub, Hajduk iz Splita. 

Krovinović je upravo bio kapiten na meču protiv Lokomotive.

"Naš prvotimac Filip Krovinović sinoć je u Zagrebu doživeo fizički napad od skupine suparničkih navijača. Odmah moramo istaknuti da ovaj nezapamćeni huliganski ispad nema veze s jučerašnjom utakmicom Lokomotiva - Hajduk. Fizički napad doživeo je nakon odlaska sa stadiona u Kranjčevićevoj, a isključivi razlog je činjenica da je Filip igrač Hajduka. 

Ovim putem najoštrije osuđujemo ovaj divljački čin. Od nadležnih institucija očekujemo da istraže ovaj slučaj te sankcionišu osobe čiji čin nema nikakve veze s navijanjem i sportskim rivalstvom", navodi se iz kluba. 

Hajduk ističe i mirnu narav Filipa Krovinovića. 

"Takođe, moramo istaknuti kako je Filip izrazito nekonfliktna osoba te ničim nije provocirao ovakav napad. Huligani su ga sinoć ciljano pratili te napali u grupi kada su osetili prigodan trenutak. Samo pukom srećom i snalažljivošću Krovinović nije pretrpeo teže posledice.

Ovo nije prvi put da naši igrači doživljavaju slične neugodnosti u Zagrebu. Sličan slučaj dogodio se i pre osam godina kada su napadnuti Toma Bašić i Josip Juranović. 

HNK Hajduk još jednom osuđuje bilo kakav oblik nasilja, za naš Klub ovakve stvari nisu prihvatljive i napravićemo sve što je u našoj moći da se počinitelji privedu pravdi, a naši igrači u budućnosti zaštite od sličnih neugodnosti", navodi se u saopštenju. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke