FK Mesi? Grizman već na udaru trenera!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 17.08.2019.
09:18
Izvor: Sportske.net

Barselona šokirala navijače u Baskiji na startu sezone, podaci su poražavajući.

EPA-EFE/Javier Zorrilla
EPA-EFE/Javier Zorrilla

Povezane vesti

Meč će se pamtiti po neverovatnog pogotku Arica Adurica 38-godišnje legende Bilbaoa, ali u Barsi muk zbog loše igre, ali i podatka koji su izbacili mediji odmah nakon meča.

Bez Mesija, Barsa ne može da pobedi nikoga.

Čini vam se kao preterivanje?

Pa, u stvari i nije, naime, u poslednjih šest mečeva u kojima Leo nije igrao za Katalonce, skor je očajan, dva remija i četiri poraza. Protivnici nisu bili baš strašni, izgubili su od Levantea, Sevilje, Selte, sa Ueskom remizirali bez golova. U tih šest mečeva, Barsa je dala jedan gol u remiju sa Interom,  i jedan Levanteu. To je sve, pa sada mediji bruje o tome da tim zavisi od Mesija i da je bez njega u pitanju prosečan tim, mada se to zaista čini kao preterivanje.

U svakom slučaju tim je bez ideja u napadu, a Grizman je razočarao Valverdea.

"On zna šta mi tražimo od igrača, mora više da se nudi, da učestvuje u igri. Znamo šta može kad primi loptu u kaznenom prostoru, ali treba doći do takvih situacija. Ne znam koliko će nedostajati Suarez, povredio je mišić, ali nedostajao nam je u nastavku kada smo pritiskali rivala", rekao je nezadovoljni trener Barse, inače nekadašnji kouč Bilbaoa, ali i igrač ovog kluba.

Pike tvrdi da će poraz dobro doći da razbudi ekipu, ali realno, niko nije očekivao udarac na startu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markyc
Saturday, 17.08.2019
16:14

Branio sam Valverdea prosle sezone, sada necu. Ali necu ni da ga pljujem. Ovo nije pitanje njega vec mentaliteta. Mozda cak i Mesija.
Setim se Bajerna i furioznog Milera, De Rosija koji peni od adrenalina u istorijskom revansu, Vajnalduma koji se udara po grudima tako da odzvanja Enfildom nakon 3:0.
A Barsa fura svoju igru, trazi krivca, menja taktiku, trenera. Dok igraci izlaze na teren kao da zele sto pre da obave posao.
Ovo nije pitanje Nejmara, loseg Rakitica, Kutinja. Ovo je pitanje strasti.
Ja bih zadrzao ovu ekipu jer su svi dobri. Samo treba neko da ih nasamara, prodrma, i probudi zelju da pokazu sta znaju, a znaju mnogo!

avatar
NikkiCFC
Saturday, 17.08.2019
15:35

Amaterski trener. Zasluzio je otkaz svake, ali svake sezone!

avatar
Lecter
Saturday, 17.08.2019
14:54

Grizman je ocajan bio mada glupo je suditi po ovoj jednoj utakmici.Tek treba da se uklopi. Sta cemo sa igracima koji su godinama tu: Rakitic,Pike,Suarez,Roberto,Alba takodje los. Dembele zablista na svakih 6 utakmica.

avatar
Dragojevic Andrija
Saturday, 17.08.2019
14:45

posle mesija za koju godinu bice la mesija :"D zbilja je on vanzemljac kad ih sam nosi tolko godina

avatar
P. S.
Saturday, 17.08.2019
13:28

Poraz nema šta da razbudi, a može dobro doći samo ako iza njega slede novi porazi. Valverde je namerno startovao sa Alenjom, De Jongom i S. Robertom (ostavivši Rakitića i Busquetsa na klupi, te Vidala van protokola), kako bi dokazao mnogima ono što odavno pričam: da je (ako izuzmemo Messija) potpuno nebitno ko će igrati dok on vodi Barsu, zbog čega uglavnom i ne komentarišem fudbalere.

Grizman nije razočarao, već se samo vrlo brzo uklopio u sistem, a jedna od osnovnih karakteristika Valverdeovog sistema (pored spore igre, očajnog kretanja i besmislenih postavki igrača na terenu) je izuzetna neborbenost i potpuna nezainteresovanost za bilo šta osim da se pojedinačno ispune kvote pretrčanih kilometara i broja upućenih pasova (nebitno kome, kada, zašto) i da se ide kući. Sa obzirom da takve zahteve većina igrača ispunjava sa lakoćom (bez potrebe da prebacuju u četvrtu, a kamoli petu brzinu) i što je najvažnije ne traži se od njih preuzimanje bilo kakve odgovornosti i/ili inicijative za bilo šta, sasvim je logično da Valverde ima podršku i većine igrača. Dođeš u Barsu, igraš za ogromne pare, deo si najboljeg evropskog fudbala, u žiži si javnosti, priča se o tebi (nebitno šta), a na terenu 'gineš' k'o da si već u Kini - ima li šta lepše od toga?

avatar
riquelme
Saturday, 17.08.2019
13:19

Nema sta, Mesi je za nekog najbolji za nekog drugi na svetu to ide od coveka do coveka. Neko meri talenat, neko rad kako si do toga stigao. Neko meri golove, pa je jedan bolji jer je davao golove u PL sa 18 pa kada je dosao u Primeru dao 500 golova neko meri majstorije i to da sam uzme loptu i polupa sve od polovine terena pa zakljucno s golmanom. Neko kaze ovaj igra sam a ovaj igra i za ekipu i cinije boljom itd. Prvi potez Pepa koji je po meni ziher trener ali neke stvari ne mogu da mu se uzmu je bila zahvalnost Ronaldinju i davanje sve moci Mesiju uz naravno pomoc Cavija i Inijeste. I to je bio prvi korak utabavanja staze za ultra dominaciju Barse fudbalom. Posle su pored magije La Masije dovodjena samo pro pojacanja koja ni nisu htela drugde osim u Barsu. Eto, Vilja, Alves, Adriano, Alba, Anri itd... Poenta price je ako ne misle da puknu kao lajsne za 2-3 godine treba im covek koji je mozda vec trebao da bude doveden za ovu sezonu. I da bude hrabar a potez bi bio top ako bi ga realizovao. Barsa izgleda ok, ali Mesi za Be Brujnea i Sterlinga plus 100 milki je izazov za Siti i Pepa. Mislim da bi i prihvatili. A onda napad sa Umtitijem, Rakiticem, Suarezom i 100 miliona na Mbpapea. E to bi bio potez.

avatar
Matic 21
Saturday, 17.08.2019
12:45

Barsin najveci problem je njihov trener, i da se neymar vrati, opet ce imati iste probleme.. Covek jednostavno je uzasan trener

avatar
Saturday, 17.08.2019
12:24
avatar
Comandante
Saturday, 17.08.2019
11:55

Barsa nema trenera jos od Enrikea,prodati Kutinja je strasna glupost pa nije covjek zaboravio igrati samo mu treba dati slobodu isto se desava i sa Dembeleom.

avatar
stevan_vasic90
Saturday, 17.08.2019
11:22

Ok, jasno nam je da ste otkrili novu rec i da vam je sad zanimljivo... ali sad mozete da prestanete sa ovim “kouč”. Trener je skroz ok.

avatar
Аполо
Saturday, 17.08.2019
11:03

Ovo smo znali još ranije. Barca zavisi od jednog igrača.

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 17.08.2019
11:01

Мало нешто сам гледао Барсу синоћ и колко сам приметио,Гризман није мрднуо са левог крила. Па боље да га нису доводили ако планирају ту да им игра. Валверде стварно не зна шта ради.

avatar
No rules
Saturday, 17.08.2019
10:56

Barsa ima ocajnu transfer politiku. Koliko samo promasaja, od Suareza nisu doveli igraca koji se uklopio u tim. Mesi je barsi bitan zbog piholoskog momenta, posle njega nema pojedinca koji ce biti lider. Grizman je mogao da bude legenda At.Madrida umesto toga izabrao je da bude u senci Mesija, cak i da grije klupu ukoliko ne bude saradjivao sa njim.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 17.08.2019
10:45

Svaki tim koji ima "superheroja" psiholoski je programiran da ne moze bez njega. Radi se o totalno drugacijom kolektivnoj psihi i odnosima unutar organizacije. To je tako na svakom poslu, i u zivotu generalno, sport ne bi trebao da se razlikuje. Kad imas nekog ko te vadi po principu "deus ex machine" onda vremenom naucis da zavis od njega, pa ti se cini da bez njega ne umes i ono sto znas kao pesmicu. Slican problem ima i Real, sve je psiholoske prirode i nece se prevazici sve dok je Mesi tu...

avatar
Steffmajster
Saturday, 17.08.2019
09:48

Za ovu Barçu je najbolje da Messi bude što duze povredjen. U tom slucaju bi verovatno izgubili dobar broj utakmica, a valjda je to jedini recept da onaj "trener" ode s klupe... a da Valverde odnosno Barsa zavisi od Messija, to je sasvim ocigledno i Messi nema problema s tim, ali desi se nekad da i on nema svoj dan i desi se Roma, Liverpul i...

avatar
äxwell
Saturday, 17.08.2019
09:36

Kad su mogli Kutinja unistiti onda ce i ovog plesaca..Pitam se koja je sledeca zamjena...