Flik iznenađen Realom: "To nije u redu!"

Autor: Aleksandar Golubović
petak 25.10.2024.
20:45
Izvor: Sportske.net

Trener Barselone imao zanimljivo obraćanje pred "El Klasiko".

fcbarcelona.com
fcbarcelona.com

Povezane vesti

Sve smo bliži prvenstvenom okršaju između Real Madrida i Barselone u derbiju 11. kola Primere, pa je logično da se iz tabora oba kluba može čuti nešto povišeniji ton, sledstveno rivalstvu koje decenijama gaje.

Barselona stiže na "Santjago Bernabeu" sa tri boda više u odnosu na domaćina, a uoči puta u špansku prestonicu trener domaćih Hansi Flik upitan je da da mišljenje o interesantnoj temi.

Španski novinar je pitao Nemca da iznese svoj viđenje pomalo neuobičajene prakse na TV Real Madrid u kojem medijski poslenici zaposleni u kraljevskom klubu objavljuju sudijske greške i kritiku odluke arbitara.

Začuđen ovim trendom, Flik se nije usaglasio sa tim.

"Nisam znao za TV videa Real Madrida, nije u redu da se to radi. Sudije imaju jako težak posao", stao je trofejni stručnjak u odbranu sudija, dan pre nego što će debitovati kao trener u čuvenom "El Klasiku".

Želeći da napravi otklon od eventualnih sudijskih odluka, bivši trener Bajerna je poručio da je igrače savetovao da sav fokus bude na igri.

"Sudije imaju jako težak posao, a moj posao je da pripremim igrače. Imam puno iskustva i nikada nisam imao problema sa sudijama. Rekao sam ekipi na početku sezone da fokus treba biti na njihovom učinku, a ne na arbitrima. Potpuno moramo biti fokusirani na našu igru", rekao je nemački stručnjak.

Duel Reala i Barselone igra se u subotu od 21 sat, a u slučaju trijumfa na stadionu najvećeg rivala katalonski velikan bi otišao na velikih plus šest i zaokružio najbolju nedelju od Flikovog dolaska u klub.

Sa druge strane, Real bi se u slučaju trijumfa u potpunosti vratio u život i popeo na čelo tabele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke