Flik poziva na razumevanje, snažna poruka javnosti

Autor: Aleksandar Golubović
subota 24.04.2021.
19:05
Izvor: Sportske.net

Nemac našao opravdanje.

EPA-EFE/ANDREAS GEBERT
EPA-EFE/ANDREAS GEBERT

Povezane vesti

Trener Bajerna iz Minhena Hansi Flik priznao je da će mu biti potrebno vreme da "svari" poraz u Majncu od 2:1, kojim je branilac titule propustio prvu šansu da overi naslov prvaka Nemačke.

Bajern je predvođen Robertom Levandovskim otputovao u Majnc da zvanično stigne do devete uzastopne titule u Nemačkoj, ali je doživeo krah, koji je teško pao Fliku.

"Prvom moram da "svarim" ovaj poraz. Ostale su nam još tri utakmice u kojima idemo na pobedu. Verujem da ćemo uspeti", rekao je Flik posle meča.

Pozvao je javnost da ima razumevanja za loš dan njegovih izabranika budući da su u prethodnom periodu kvalitetom zaslužili da dobiju kredit.

"Ovaj tim je često demonstrirao kvalitet, međutim dogode se i porazi kao danas. Šteta što baš danas nismo bili u stanju da načinimo odlučujući korak, ali morate shvatiti da je tim umoran. Bili smo previše bezazleni", rekao je Flik.

Nemački trener nije želeo da pridaje značaj sutrašnjoj utakmici Red Bul Lajpciga protiv Štutgarta, budući da u slučaju poraza ovog tima Bajern postaje šampion.

"Ne razmišljam mnogo o mečevima drugih timova, osim kada igraju protiv nas. Želimo da pobedimo svaku utakmicu, kao što je to bio slučaj i danas. Nismo se dobro pokazali i moramo to da prihvatimo", rekao je Flik.

Uprkos neočekivanom porazu, Bajern drži sve u svojim rukama, a čak i ukoliko Lajpcig slavi sutra, Bavarci imaju šansu da za dve nedelje overe timu na svom terenu protiv Borusije iz Menhengladbaha.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke