Florentino pomera granice, Realu za 25 godina 10 MILIJARDI evra!?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 27.01.2022.
20:09
Izvor: Sportske.net

Para na paru ide.

Epa/Guillaume Horcajuelo
Epa/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Predsednik Real Madrida Florentino Perez poznat je kao veoma sposoban poslovni čovek, ali njegov najnoviji potez pomeriće sve granice u svetu fudbala.

Španski mediji prenose da je Perez dogovorio saradnju sa kompanijom "Legends" iz SAD koja se bavi organizacijom sportskih događaja na čak 25 godina.

Posao je vredan neverovatnih 10 MILIJARDI evra, odnosno 400 miliona evra svake godine, koliko je kompanija platila kako bi mogla da održava različite sportske događaje na stadionu Santijago Bernabeu u narednih 25 godina.

"Legends" ima 20 posto akcija NBA tima San Antonija Sparsa, a ima i poslovnu saradnju sa bejzbol timom Njujork Jenkis i NFL ekipom Dalas Kaubojsima, pa će vrlo uskoro evropska publika moći da uživo gleda ove, ali i ostale američke timove iz različitih sportova.

Osim sportskih, kompanija se bavi i organizovanjem muzičkih događaja, koncerata i konferencija, a koristiće imaće udela i u poslovanju restorana i prodavnica u sklopu samog stadiona.

Četiri stotine miliona evra godišnje na ime rente, ne računajući prihode sa utakmica, Real će vrlo brzo vratiti kredit za renoviranje stadiona od milijardu evra za koji je rok 30 godina...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke