Florentino Perez ponovo ustao protiv UEFA: "Nadal i Đoković su igrali 59 puta, da li je ikad bilo dosadno?"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 02.10.2022.
12:28
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Reala sumirao urađeno i predstavio planove za budućnost.

 EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Predsednik Real Madrida Florentino Perez rekao je na današnjoj svečanosti koje je okupilo sve sekcije kluba da je fudbal "bolestan".

Jedan od zagovarača ideje o Superligi Evrope danas se zahvaljivao brojnim igračima i trenerima što košarkaškog, što fudbalskog tima uoči početka nove takmičarske godine. Sumirao je dostignuća i najavio nova.

Ipak, nije izbegao da se dotakne teme stanja u globalnom fudbalu rekavši da UEFA nema sluha za ideje koje su im se predočile uporedivši ovaj sport s tenisom.

"Novi model koji predlaže UEFA samo će pogoršati problem... Da je UEFA odgovorna za svetski tenis, videli bismo mečeve između Nadala i Federera samo dva ili tri puta godišnje. Fudbal je bolestan. Mladi su sve manje zainteresovani za ovaj sport. Gubimo globalnu bitku za zabavu", rekao je Perez i potom nastavio da kritikuje one koji misle da bi konstantne utakmice velikana u Superligi Evrope bile dosadne.

"Nadal i Đoković su se sastali 59 puta. Da li su njihovi mečevi bili dosadni? Real i Liverpul - samo devet puta za 67 godina. Zašto je poenta lišavati navijače takvih utakmica".

On je potom odgovorio prvom čoveku Pari Sen Žermena Naseru Al-Kelaifiju.

"Al-Kelaifi kaže da je Real pokrenuo priču o Superligi Evrope jer se plaši nadmetanja i konkurencije. Moram da ga podsetim samo da je Real najuspešniji klub u istoriji sporta", istakao je Perez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke