Florentino Perez sve objasnio, da li je UEFA nemoćna?

Autor: Boris Jovanović
utorak 20.04.2021.
08:37
Izvor: Sportske.net

Predsednik Reala veoma samouveren...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Florentino Perez je sinoć u sportskom programu "Ćiringito" objasnio poziciju klubova osnivača i stavio tačku.

"Nalazimo se u teškoj finansijskoj situaciji, jedini način je da igramo više takmičarskim utakmica, a ovo takmičenje će za razliku od Lige šampiona biti profitabilno i doneti više novca".

"Evolucija je potrebna, svet se menja, na kraju i UEFA i FIFA su bile protiv evropskih kupova pedesetih", podsetio je Perez.

On je dodao da ako veliki klubovi ne budu imali novca, ceo sistem će se urušiti, a demantovao je da je takmičenje zatvoreno.

"To nije istina, postoji pet mesta, klubovi mogu da se kvalifikuju".

Koja su još tri kluba koja bi mogla da igraju Superligu, s obzirom da bi trebalo da bude 15 osnivača.

"Nismo pozvali PSŽ, čekamo Bajern, ako odbiju pozvani, nema problema, igraće nekog drugi. Ovih 12 ostaju, nema odustajanja, nema nikakvog odstupanja. Ovo nije liga za bogate, nego da bi se spasio fudbal. Ako čekamo do 2024. fudbal je mrtav. Ne razumem predlog UEFA, ne razumem Čeferina, on sebi daje pravo da vređa predsednika Juventusa. Mi nećemo takvog predsednika UEFA", kaže Perez.

Dodao je da niko ne zna kolike su plate u UEFA i FIFA. 

Kada poćinju?

"Ako budemo uspeli to će biti u avgustu. Moramo da nađemo sporazuma sa UEFA, ali i ako ga ne bude, ne odustajemo. Ako oni hoće da čekaju 2024. za reformu njohova stvar. Ima zainteresovanih, razgovarali smo i sa vodećim sudijama. To da će igrači naših klubova biti suspendovani u reprezentativnih takmičenjima neće se desiti. To vam garantujem", poručio je prvi čovek Reala.

On ima i uporište u zakonu, kako su juče engleskim medijima objasnili vodeći stručnjaci u oblasti sportskog prava, svaki spor ove vrste klubovi i igrači bi lako dobili.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 21.04.2021
01:07

Njima ništa nije isplativo kad troše 500-600 miliona na plate.

avatar
Nebojsa Sin
Tuesday, 20.04.2021
09:26

Znači liga Šampiona nije isplativa?