Fluminense postao apsolutni vladar Južne Amerike

Autor: Mladen Heleta
petak 01.03.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

Osvojena Rekopa Sudamerikana i servirana osveta LDU Kitu.

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Fluminense je apsolutni vladar Južne Amerike.

Brazilski tim je u revanšu Rekopa Sudamerikane pobedio ekvadorski LDU Kito u Rio de Žaneiru sa 2:0 i na taj način uspeo da izbriše poraz od 0:1 iz prvog meča. Heroj je sa dva pogotka bio Džon Arijas. 

Inače, Rekopa Sudamerikana je takmičenje u kom igraju šampioni Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikane, dakle nešto poput Superkupa Evrope gde igraju pobednici Lige šampiona i Lige Evrope.

Stigao je klub iz Ekvadora na "Marakanu" sa prednošću, ali nije imao dovoljno snage da sruši šampiona kontinenta.

Nije ekipa Fernanda Diniza gubila glavu ni kada nije išlo u prvom poluvremenu, a ni kada je na desetak minuta pre kraja Džon Kenedi dobio crveni karton.

Flu su nosili "Marakana" i Kolumbijac Arijas, koji je najpre u 76. minutu pogodio glavom, a potom i u 90. iz penala, za veliki pehar.

Fluminense je u novembru prvi put u istoriji postao šampion Južne Amerike, a sve do tog trijumfa najtužnija sećanja navijača ovog kluba bila su vezana upravo za LDU Kito.

Razlog je finale Kopa Libertadores iz 2008. godine, kada je Flu prvi put u istoriji igrao za titulu najboljeg u južnoj Americi i nakon penala izgubio baš od LDU Kita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke