Fluminense prvi finalista Kopa Liberdatores, za trofej će se boriti na svojoj "Marakani"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 05.10.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Drugi finalista će biti Palmeiras ili Boka Juniors.

Sport Club Internacional
Sport Club Internacional

Povezane vesti

Stadion "Marakana" u Rio de Žaneiru će 4. novembra biti domaćin velikog finala Kopa Liberdatores, a jedan od timova koji će se boriti za najvažniji trofej u Južnoj Americi biće klub koji na tom stadionu igra domaće utakmice.

Fluminense je 15 godina posle poraza od LDU Kita u finalu ovog takmičenja, izborio svoje drugo finale u istoriji. Klub iz Rija je u revanšu brazilskog polufinala pobedio Internasional u Porto Alegru sa 2:1. Prvi meč završen je rezutatom 2:2. 

Flu je od 10. minuta gubio na jugu Brazila, gol za Internasional postigao je Argentinac Gabrijel Merkado, činilo se da će kartu za Rio "kupiti" domaćin, a onda je usledio finiš za pamćenje gostiju.

Najpre je Kenedi izjednačio u 82. minutu, da bi heroj Fluminensea postao Argentinac Herman Ezekjel Kano, koji je pogodio je u 87. minutu i svoj tim odveo u finale.

Fluminense će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala između Palmeirasa i Boke Juniors. Revanš u Sao Paulu zakazan je za noć između četvrtka i petka u 2.30 sati po našem vremenu, a prvi meč na "Bombonjeri" završen je bez golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke