Fonseka ne želi da podnese ostavku, a potencijalne zamene su spremne?

Autor: Milovan Longinov
utorak 04.05.2021.
12:08
Izvor: Sportske.net, Beta

Spremaju se promene, pre ili kasnije...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Trener fudbalera Rome Paulo Fonseka odbio je da podnese ostavku, ali uprava kluba ima četvoricu kandidata da ga zamene, u slučaju da ekipa pretrpi još jedan ponižavajući poraz od Mančester junajteda, preneli su danas italijanski mediji.

Roma je sedma na tabeli Serije A sa devet bodova zaostatka za Lacijom na šestom mestu, poslednjem koje vodi u Ligu Evropa.
Rimska ekipa osvojila je samo četiri boda u poslednjih pet prvenstvenih utakmica, a prvu polufinalnu utakmicu Lige Evropa izgubila je sa 2:6 od Mančester junajteda.

Kako su preneli italijanski mediji, Fonseka se u ponedeljak sastao sa vlasnicima kluba i generalnim menadžerim Tijagom Pintom. Sastanak je trajao sat vremena, a prisutan je bio i Fonsekin menadžer.

Klub nije otpustio Fonseku, koji je rekao da ne želi da podnese ostavku, iako je svestan da će otići iz Rome na kraju sezone.

Italijanski dnevnik Mesadjero preneo je da bi Roma mogla da otpusti Fonseku, ako ekipa pretrpi još jedan ponižavajući poraz od Mančester junajteda u četvrtak. Utakmica se igra u četvrtak od 21 sat u Rimu.

Rimski list naveo je da su u slučaju otkaza Fonseki, kandidati za privremenog trenera Bruno Konti, Morgan De Sanktis, Fabricio Pikareta i Alberto De Rosi. Jedan od njih bi predvodio ekipu do kraja sezone, a spekuliše se da bi od naredne sezone novi trener Rome mogao da bude Mauricio Sari. 

List Korijere delo Sport preneo je da bi Roma u narednih nekoliko nedelja mogla da postigne konačan dogovr sa Sarijem.

Gazeta delo Sport prenela je da se Sariju dopada tim Rome, ali da bi mu u letnjem prelaznom roku trebala tri ili četiri pojačanja.

Bivši trener Juventusa i Čelsija pregovara i sa Totenhemom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke