Forest, ali i Arsenal žale za promašajima Krisa Vuda, De Brujne asistencijama približio Siti tituli!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.04.2024.
19:29
Izvor: Sportske.net

Siti na kraju rutinski...

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija napravili su korak bliže odbrani titule pošto su danas u gostima pobedili Notingem Forest rezultatom 2:0 u 35. kolu Premijer lige. 

Dvostruki asistent za Mančester siti bio je Kevin De Brujne, a strelci su bili Joško Gvardiol i Erling Haland. 

Daleko od toga da je Siti danas lako došao do bodova, naprotiv, Forest ima za čim da žali, posebno za promašajima Krisa Vuda, koji je obeležio današnji meč. 

Siti je praktično poveo iz prve prave šanse, u 34. minutu De Brujne je izveo korner, a Gvardiol sa prve stative glavom pogodio za 0:1. 

I onda, u 38. minutu Vud je promašio prvi zicer, Montijel mu je ostavio povratni pas na peterac, a robusni napadač Foresta je očajno zahvatio loptu. 

Do odlaska na odmor odličnu šansu imao je i Muriljo, okvir gola je sačuvao Edersona.

Brazilac je zbog povrede na poluvremenu morao da ostane u svlačionici, što je potencijalni udarac za Siti do kraja sezone, zamenio ga je Ortega.

U 48. minutu ponovo je Vud imao odličnu šansu, opet nije uspeo da postigne gol, a nakon toga, domaći su potpuno pali.

Siti je bio dominatniji kako je meč odmicao, a sve je bilo gotovo kada je ušao Erling Haland. Norvežanin je ušao u 62. minutu, a u 71. je iskoristio prvu šansu, posle pasa De Brujnea oslobodio se čuvara i rutinski pogodio za 0:2. 

Siti je do kraja očekivano sačuvao prednost i osvojio vredne bodove u borbi za titulu. Siti ima 79 bodova, Arsenal 80, ali Gvardiolin tim ima i meč manje, dok Notingem Forestu predstoji žestoka borba za opstanak do samog kraja. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke