Forest "pošumio" Fulam, Lukić zamenjen posle pola sata, Everton bez trijumfa ove godine

Autor: Sportske Net
utorak 02.04.2024.
22:33
Izvor: Sportske.net

Pobede Notingema i Njukasla.

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Fudbaleri Notingem Foresta pobedili su Fulam u 31. kolu Premijer lige rezultatom 3:1. Ovo je prvi trijumf Foresta posle pet utakmica u prvenstvu. 

Poveli su domaći preko Hadson-Odoija već u devetom minutu meča, a asistent je bio Gibs Vajt. 

Prošlo je svega 10 minuta i Forest je iskoristio već narednu veliku priliku kada je Muriljo dodao do Vuda, koji je sa malo veće udaljenosti savladao golmana Fulama.

Silva je posle 33 mintua odlučio da napravi trostruku izmenu. Na klupu je poslao trojicu iskusnih internacionalaca- srpskog reprezentativca Sašu Lukića, Nigerijca Aleksa Ivobija i Velšanina Harija Vilsona. Umesto njih šansu su dobili brazilski veteran Vilijan, Španac Adama Traore i škotski reprezentativac Tom Kerni.

Međutim, te izmene nisu mnogo stvari promenile u igri Fulama. U međuvremenu, Forest je postigao i treći gol. Danilo je poslao loptu u kazneni prostor gde je bio Gibs-Vajt, koji ju je poslao u donji desni ugao za ubedljivo vodstvo na poluvremenu. 

U nastavku krenuli su gosti u ofanzivu ne bi li bar na neki način smanjili zaostatak. I dobro im je krenulo. U 49. minutu Pereira i centrirao iz kornera, a Adarabiojo je bio najviši u skoku za promenu na semaforu - 3:1. 

Fulam je pretio u nastavku, ali falilo je realizacije, pa je rezultat ostao nepromenjen. 

Njukasl je remizirao 1:1 protiv Evertona, koji ove godine ne zna za trijumf u Premijer ligi. 

Poveli su domaći u ranom delu utakmice, u15. minutu preko Isaka, koji je sam stvorio priliku posle solo akcije i šutirao iz kaznenog prostora savladavši Pikforda za 1:0.

Ređale su se šanse u nastavku, više za domaće, ali ni Everton nije bio bez prilika, međutim rezultat se nije menjao.

Po povratku na teren, Brn je postigao gol za 2:0, ali poništen zbog ofsajda. Njukasl je nastavio da bude dominantan, Everton se branio koliko je mogao, a onda su dobili i nagradu u vidu penala, koji ih je spasio poraza. 

Kalvert-Luin je realizovao pogodak za bele tačke u 88. minutu za 1:1 i postavio konačan rezultat. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke