Forma promenjiva, rezultati ispod očekivanja... Bajernu je samo još ovo trebalo!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.12.2018.
15:48
Izvor: Sportske.net

Još jedan potpuno neočekivan problem za Bajern pred derbi Bavarske.

Epa/Philipp Guelland
Epa/Philipp Guelland

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna u subotu će pokušati da prekinu negativan niz na domaćem terenu i dobiju prvu prvenstvenu utakmicu na "Alijanc Areni" posle skoro tri meseca!

Poslednji put Bajern je dobio prvenstveni meč na svom terenu 15. septembra, a od tog momenta tri puta je remizirao i doživeo ubedljiv poraz od Borusije Menhengladbah.

Priliku da prekinu ovaj negativan niz fudbaleri Bajerna imaće u subotnjem derbiju Bavarske, ali se pred gostovanje Nirnberga suočavaju sa neočekivanim problemom.

O čemu se radi?

Potpuno neočekivano za klub Bajernovog renomea, ali se dogodilo da podloga na stadionu "Alijanc Arena" ne bude u dobrom stanju.

"Bild" piše da je kompanija 'SGL' koja od 2009. godine održava travnatu podlogu na "Alijanc Areni" već preduzela određene korake i da je već postavila emitere infracrvenog svetla ne bi li se trava što pre oporavila.

Kombinovanje led svetala sa infracrvenim zracima trebalo bi da pomogne travi da se što pre oporavi, da krene ubrzano da raste, a svakako se radi o najmodernijim metodama održavanja fudbalskih terena.

U Bajernu još uvek nemaju odgovor zašto je podloga u lošem stanju, ali će do duela sa Nirnbergom uraditi sve da teren dovedu u što bolje stanje kako bi igrači dva tima imali adekvatne uslove za igru.

Recimo i to da je Fudbalski savez Nemačke (DFB) proglasio Bajernov teren drugim najboljim u prethodnoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke