Frajburg propustio istorijsku šansu? Leverkuzen obezbedio LŠ!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 07.05.2022.
17:28
Izvor: Sportske.net

Pobede Borusije iz Dortmunda i Leverkuzena, Frajburg razočarao kod kuće.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Borusija iz Dortmunda je uspela da upiše novu pobedu u okviru Bundeslige, savladali su danas u 33. kolu ekipu Grojtera, nije bilo problema, na kraju - 1:3. 

Julijan Brant je uspeo da dovede goste u prednost u 26. minutu utakmice, ali su domaći izjednačili u 70. minutu utakmice kada je Ngankam uspeo da postigne gol na asistenciju Hrgote. 

Ipak, gosti su imali "blickrig", preko Branta i Paslaka su u 72. i 77. minutu stigli do 1:3. Postigli su još jedan, ali je nakon intervencije VAR tehnologije ostao rezultat koji je prethodno bio na snazi zbog ofsajda.

Ekipa Volfsburga je uspela da savlada Keln na gostovanju, jedini gol na utakmici postigao je Gerhart u 43. minutu utakmice i na taj način doneo probleme Kelnu koji je bio nadomak Evrope. Sada je već drugačija situacija...

Leverkuzen je zvanično obezbedio Ligu šampiona, uspeli su danas da savladaju Hofenhajm na gostovanju, bilo je 2:4. 

Ruter je doveo domaće u prednost u 22. minutu utakmice, da bi Patrik Šik pogodio u 34. minutu. Do kraja poluvremena Hofenhajm je uspeo da ponovo dođe u prednost golom Baumgartner i to samo dva minuta nakon gola Patrika Šika. 

Ipak, gosti briljiraju u nastavku. Jasno je bilo da su bolje fizički pripremljeni od Hofenhajma, pa su čak tri gola viđena u mreži domaćina od 73. minuta do kraja utakmice. 

Diabi u 73. minutu, potom Patrik Šik u 76. i na kraju Alario u 1. minutu nadoknade. 

U duelu Frajburga i Union Berlina gosti su odneli pobedu i tako zakomplikovali život domaćinima. 

Bilo je veoma ubedljivo, na kraju 1:4, a da je Frajburg danas slavio bio bi nadomak Lige šampiona. Promel je doveo goste u prednost u 11. minutu, da bi Trimel i Beker do kraja poluvremena doneli veoma ubedljivu prednost klubu iz prestonice. 

Holer je dao nadu Frajburgu, ali je Šafer u 90. minutu zapečatio sudbinu domaćih. 

Sada je sve u rukama Lajpciga koji bi pobedom mogao da pretekne Frajburg na tabeli i da se tako nađe na mestu koje vodi u LŠ. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke