Francuski triler, za “Doge” ključ u petak?

Autor: Ivan Cvetković
petak 07.05.2021.
11:00
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Uzbudljivo u Francuskoj...

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti


Nakon neverovatnog raspleta u kneževini, poraza Monaka koji je vodio na poluvremenu i na kraju izgubio sve kod kuće od Liona, stvari su unekoliko jasnije u Francuskoj. Lion je praktično izbacio iz šampionske trke Monako, i ova dva tima će se boriti za treće mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Koliko je bilo važno, neka posvedoči činjenica da je na kraju došlo do masovne tuče, sudija Turpan je kao rezultat isključio posle sudijskog zvižduka, Italijane De Šilja i Pjetra Pelegrina, Geubelsa i Marsela.
Sve ovo je svelo trku za krunu na dva aktera, Lil i PSŽ.

Od dolaska Arapa u klub, samo je Monako uspeo da iznenadi Parižane pre četiri godine, kada su predvođeni Falkaom i Mbapeom u nestvarnoj sezoni prvi prošli kroz cilj. Doduše, u sezoni kada je kraljevska porodica iz Dohe kupila "Svece", Karlo Anćeloti je bio drugi iza Monpeljea, ali je tog let<a stigao Ibra i dileme više nije bilo, potpuna dominacija, do Mbapeove eksplozije. Parižani su to rešili jednostavno, izbrojali za najtalentovanijeg na svetu 180 miliona evra, doveli i Nejmara i otpočeli novu vladavinu.

Ali, sada bi ona mogla da se prekine.

Naime, Lil koji je šampionsku vrpcu presekao 2011. u poslednjoj sezoni pre velikog praska i upumpavanja katarskog novca u Parižane, je u neočekivanoj situaciji.

"Doge" su na prvom mestu, do kraja su ostale tri utakmice, klub Kristofa Galtijea drži sudbinu u svojim rukama.
I možda će ključ biti ovog vikenda.

Naime, Lil gostuje u Lensu. "Krv i zlato" se bore da ostanu na petom mestu koje donosi Evropu, bio bi to veliki uspeh nakon povratka u elitu. Da su navijači na "Boleru", stvar bi bila komplikovanija, ovako gosti imaju jedinstvenu šansu. Jer, nakon toga poslednja dva meča igraju sa timovima koji su već na odmoru. "Zeleni" iz Sent Etjena, ali i Anže na kraju ne mogu ni gore ni dole. Anže se "raspustio" izgubili su četiri meča u nizu, nemaju nikakve ambicije.

PSŽ mora da čeka.

Ni njihov raspored nije težak, ako dobiju u Bretanji Ren koji takođe ima šanse za peto mesto. Jer, posle toga u Pariz stiže već sigurni Rems, a onda gostuju Brestu koji se takođe spasao.

Dakle, ovaj vikend je ključ, Lil ima bod više, teško je očekivati situaciju u kojoj bi timovi bili poravnati na kraju, pa obe ekipe u svakom meču moraju da jurišaju na pobedu.

Lil igra u petak, ako osvoje bodove idu na +4, pa će pritisak na Poketinov tim biti ogroman. Ako u tom slučaju ne savladaju Ren gde su, uzgred rečeno izgubili poslednja dva puta, u prvenstvu i kupu posle produžetaka, priča će verovatno biti gotova.

Kako igraju oba tima, tačnije koliki je ulog u pitanju i s obzirom da nema navijača, realno je očekivati da dobiju i jedni i drugi i sve se produži u poslednjih 180 minuta sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke