Francuzi razapinju Mesija, asistencija nije dovoljna!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 13.12.2021.
09:05
Izvor: Sportske.net

Još nije postigao gol u Ligi 1.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Zvezda Pariz Sen Žermena Lionel Mesi propustio je u nedelju uveče priliku da se upiše u strelce u derbiju protiv Monaka, a asistencija dvostrukom strelcu Kilijanu Mbapeu bila je nedovoljna da stekne naklonost francuskih medija.

PSŽ je zahvaljujući Mbapeu slavio protiv Monaka na "Parku prinčeva" sa 2:0, ali je igra Mesija i dalje bila pod najvećom lupom francuske javnosti.

Poslovično se na njega naviše obrušio "L'Ekip" čiji novinar mu je dao skromnu četvorku ocenivši da se Argentinac izgubio na terenu.

Još gore je prošao Žoržinjo Vajnaldum, takođe veliko letošnje pojačanje "Svetaca". Holanđanin je ocenjen trojkom, čime je uz Mesija označen kao najgori pojedinac u pobedi nad Monakom.

I trener Maurisio Poketino posle meča je rekao da ima prostora za napredak.

"Utakmica je mogla biti mnogo bolja. Idemo sitnim koracima. Imamo jak tim sa posebnim kvalitetom, ali da bismo postigli velike rezultate moramo gaziti krupnim koracima. Idealan scenario je da dominiramo čitavih 90 minuta. To je naš izazov!", poručio je Poketino posle meča.

I nekadašnji Mesijev saigrač u Barseloni Tjeri Anri primetio je da se Mesi teško snalazi u Parizu, a za to je označio činjenicu da mu još treba vremena da se navikne na novu sredinu.

"Verujem u njega. Osetio sam isto kada sam prešao iz Arsenala u Barselonu. Nikad nisam zamišljao da ću otići iz Arsenala. Prelaskom u Barsu stigao sam u veliki klub i grad, ali trebalo mi je vremena da se prihvatim ovaj prelazak", ocenio je Anri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke