Francuzi znaju, ko je kriv za skandal u finalu Lige šampiona?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 30.05.2022.
11:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera izjavila je danas da su navijači Liverpula sa lažnim ulaznicama krivi za haos na finalu fudbalske Lige šampiona u Parizu.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Subotnja utakmica finala Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida počela je sa 35 minuta zakašnjenja nakon što je policija pokušala da zadrži ljude koji su pokušavali da udju na stadion Francuska bez ulaznica, dok su neki vlasnici karata nisu pušteni na stadion.

"Dogodilo se, pre svega, masovno okupljanje britanskih navijača kluba iz Liverpula, bez ulaznica ili s lažnim ulaznicama", rekla je Udea-Kastera za francuski radio RTL.

Ministarstvo sporta Francuske okupiće danas organizatore finala Lige šampiona, policiju i lokalne vlasti kako bi razgovarali o propustima, koji su se dogodili godinu dana pre Svetskog prvenstva u ragbiju, a dve godine pre Olimpijskih igara u Parizu.

Udea-Kastera je navela da žali zbog incidenata koji su "pokvarili" finale Lige šampiona.

"Sada je prioritet da veoma precizno identifikujemo propuste kako bismo izvukli pouke da se ovakvi incidenti ne bi ponovili tokom velikih medjunarodnih takmičenja kojima ćemo biti domaćini", dodala je ona.

Real Madrid je pobedio Liverpul sa 1:0 i 14. put postao šampion Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke