Frankfurtu "rolerkoster" protiv Darmštata za četvrtfinale kupa Nemačke

Autor: Mladen Heleta
utorak 07.02.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Briljantna partija Kolo Muanija.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta plasirali su se u četvrtfinale kupa Nemačke mnogo teže nego što se očekivalo.

Oni su na svom terenu u regionalnom derbiju bili bolji od Darmštata sa 4:2, u utakmici osmine finala.

Lider "Cvajte" je pružio izuzetno snažan otpor favorizovanom aktuelnom osvajaču Lige Evrope, ali je na kraju doživeo prvi poraz u takmičarskim mečevima još od 16. jula prošle godine.

Reprezentativac Francuske Rendal Kolo Muani igra u velikoj formi u poslednje vreme i to je potvrdio već u šestom minutu, kada je postigao pogodak za 1:0.

Međutim, Darmštat je potom zaigrao sjajno i za samo 120 sekundi preokrenuo rezultat. Matijas Honsak je bio dvostruki strelac u 29. i 31. minutu.

U finišu prvog dela, tačnije u 44. minutu, Frankfurt je izjednačio na 2:2. Gece je asistirao, a Rafael Bore matirao golmana Šuhena.

U drugom poluvremenu je isplivao suvi kvalitet. Domaćin je napao iz svih oružja,a gosti su popustili u 62. minutu. Kolo Muani je proigrao Kamadu, a Japanac pogodio za 3:2.

Fantastični Kolo Muani je svoju briljantnu partiju krunisao u 90. minutu, kada je iskoristio idealan pas Gecea u prazan prostor, u punom trku izašao sam pred Šuhena i rutinski ga savladao, za konačnih 4:2.

Ranije danas se u četvrtfinale plasirao i Frajburg, koji je savladao Zandhauzen u gostima sa 2:0.

Još prošle sedmice su četvrtfinale obezbedili Bajern, Union Berlin, Lajpcig i Štutgart.

Sutra se igraju još dva preostala meča osmine finala, a sastaju se Bohum - Borusija Dortmund i Nirnberg - Fortuna Dizeldorf.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke