Frapantan podatak neke nove Barselone, ovo nije rešenje! U igri 5-6 imena?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 20.09.2021.
23:37
Izvor: Sportske.net

Katalonci su opet razočarali, ali uz potpuno drugačiji stil igre.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Do sada je bilo - daj loptu Mesiju pa šta uradi, a od sada - guraj gore sve u 16 i nabijaj balone. 

Barselona je danas uputila rekordna 54 centaršuta u šesnaesterac Granade, što je verovatno najveći broj u novijoj eri kluba. 

Poznato je da je Barsa nekad, pod palicom Pepa Gvardiole kornere koristila da nastavi da igra do noge i da niko nikada praktično nije centrirao loptu u šesnaesterac, jer koga gađati između Inijeste, Ćavija, Mesija, Pedre, Vilje? Osim Pikea...

Ronald Kuman je svestan limita svoje ekipe, ali i činjenice da sada ima dva gorostasa od štopera Pikea i Arauha. Pike ušao u poslednjih 20 minuta da bi igrao centarfora. 

Barsa je išla samo na centaršuteve, ali je ostala žestoko uskraćena povredom Baldea, jedinog levonogog igrača koji je menjao povređenog Albu. Tako je Dest morao da igra levo i Barsa nije mogla  da ga koristi u ovim situacijama.

Iz jedne je pogodila, Arauho je  postao novi heroj, a zanimljivo da je Barsa imala samo 14 preciznih od 54 centaršuta u kazneni prostor. 

Ovako Barsa neće dugo trajati, jer jednostavno, ovo nije njen stil igre, ma koliko imala igrače za to. 

Još jedan neverovatan podatak je da je Arauho večeras imao najviše udaraca ka golu, čak pet, iako je štoper, a Granada je do ovog kola samo dva boda i nema pobedu.

Kumanu broje sitno, a novinar Đerar Romero je pola časa nakon meča sa Granadom plasirao da Barsa na stolu ima čak pet, šest imena trenera koje razmatra. Ipak, problem je što u upravi nema kocencenzusa i nijedan od neimenovanih nije favorit.

Romero je istakao da je Ćavi na listi, ali da nije najbolje pozicionaran u ovom trenutku. 

Prethodnih dana spekulisala su se neka imena - Roberto Martinez (+Tijeri Anri) koji bi se preselili sa klupe Belgije, potom Erik ten Hag, Ćavi, Laporta je želeo Đordija Krojfa koji je odbio da zameni Kumana... 

Da li su tu još neka imena i što nije Antonio Konte?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke