Frapantna brojka - Barsa 76. u "ligama petice", Ćavi: "Među najgorima smo!"

Autor: Milovan Longinov
nedelja 17.12.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Zaista neverovatno...

EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas
EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone upisali su novi kiks remijem na "Mestalji", titula je praktično izgubljena i pre Nove godine, ali Ćavi Ernendes ne odustaje i veruje u svoj tim.

Barselona je sama kriva za loše rezultate ove sezone, što potvrđuju i brojke. 

Katalonci imaju najveći broj promašenih prilika u "ligama petice", čak 44, a ujedno ih i stvaraju najviše - 64. Procenat od 31% realizacije velikih prilika stavlja Barselonu na tek 76. mesto u "ligama petice"! 

Ćavi sigurno nije znao baš za te brojke, ali se apsolutno slaže da njegov tim najviše stvara i najviše promašuje prilike, što je za veliku brigu. 

"Mi smo možda među najgorim timovima u Evropi po pitanju efektivnosti pred golom, iako smo i među onima koji stvaraju najviše prilika. Moramo da probudimo u igračima samopouzdanje kako bi bilo što efikasniji u završnici. Svlačionica je uznemirena i razočarana baš kao i ja, jer smo odigrali dobar meč, ali nije bilo dovoljno za pobedu. Trener mora da bude zadovoljan kada ekipa igra dobro, ali takva realizacija zaista nije normalna", rekao je Ćavi. 

Barselona u sredu dočekuje Almeriju, nakon čega sledi kratka pauza, verovatno u najboljem mogućem trenutku kako bi se ekipa resetovala.

Početkom januara sledi gostovanje Las Palmasu, potom počinje Kup kralja protiv niželigaša Barbastra, a onda i borba za prvi trofej, polufinale Superkupa Španije protiv Osasune i potencijalno finale sa Real Madridom ili Atletikom. 

La Liga je sada u domenu naučne fantastike, Đirona i Real Madrid mogu danas da odu na +9 i +7...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke