Fred heroj na Rangnikovom debiju, Konte 10/12!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 05.12.2021.
16:56
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo popodne u Premijer ligi i pobede Junajteda i Totenhema.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su Kristal Palas rezultatom 1:0 na debiju Ralfa Rangnika, dok je Totenhem kao domaćin nadigrao Norič - 3:0. Lids i Brentford su remizirali rezultatom 2:2. 

Ralf Rangnik je na svom debiju izveo uglavnom očekivani sastav, osim što je Dalot ponovo dobio prednost ispred Van-Bisake. Nije bilo povređenog Varana, kao ni Šoa, pa su igrali Lindelof i Teljes, Fred i Mektominej u vezi, a gore Sančo, Bruno, Rašford i Ronaldo.

Junajted je bio konkretniji, u prvom poluvremenu pokušali su Fred, pa Bruno i onda Dalot, ali golova nije bilo.

Rangnik je u drugom delu napravio promenu, uveo je Grinvuda umesto Sanča, ali Junajted je i dalje teško pronalazio put do opasne zone.

Teljes je u 69. minutu imao solidan pokušaj, mreže su i dalje mirovale. 

Šansu utakmice propustio je ipak Džordan Aju 15 minuta pre kraja. Nakon kornera i udaraca glavom, Aju je iskosa sa dva metra šutirao za malo pored stative. 

I kako to obično i bude, usledila je kazna i to kakva. Grinvud je vratio povratnu, a Fred postigao evrogol za 1:0 i veliko slavlje na "Teatru snova".

Totenhem je nastavio pozitivan niz, na "Vajt Hart Lejnu" pao je slabašni Norič rezultatom 3:0. Totenhem je pod palicom Antonija Kontea stigao do 10. boda od mogućih 12 na poslednje četiri utakmice. 

Već u 10. minutu Son je proigrao Lukasa Muru koji je postigao efektan pogodak za 1:0. 

Usledila je loša vest za  Antonija Kontea, Regilon je morao da napusti igru zbog povrede, zamenio ga je Sesenjon. 

Totenhem je uspeo da osigura pobedu u drugom delu igre, Kejn je prvo pripretio i umalo pogodio, a onda je u 67. minutu Davison Sančez bio na pravom mestu nakon kornera, zategao je pod prečku za 2:0. 

Sve dileme rešio je Son, posle druge asistencije Dejvisa na meču, pogodio je u 77. minutu za 3:0. 

U duelu timova koje čeka borba za opstanak, Lids i Brentford su remizirali rezultatom 2:2:

Lids je poveo u 27. minutu kada je Rafinja sjajno pronašao Robertsa, a ovaj pogodio za 1:0. 

Ipak, Brentford je u drugom poluvremenu uspeo da preokrene. Prvo je Baptist naleteo na jednu odbijenu za 1:1, da bi potom Kanos iskoristio asistenciju Mbeuema za 1:2. 

Kada se činilo da će gosti osvojiti tri boda, povratnik Bamford je nakon kornera bio na pravom mestu i doneo Lidsu veliki bod. 

Ovim trijumfima, Totenhem i Junajted su zadržali korak za Vest Hemom u borbi za četvrto mesto, dok će se Lids i Brentford verovatno do kraja ipak boriti za opstanak. Mada, po kvalitetu su sigurno iznad Noriča, Njukasla, Barnlija i Votforda...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke