Fiorentina i Bolonja nose po bod sa gostovanja

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.09.2023.
20:28
Izvor: Sportske.net

Završene još dve utakmice šestog kola italijanske Serije A.

EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI
EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Povezane vesti

Obe su završene - bez pobednika.

Frosinone je dočekao ekipu Fiorentine, taj duel je završen rezultatom 1:1, pa sada ''ljubičasti'' imaju 11 bodova na sedmom mestu na tabeli, a Frosinone im je za petama, na osmoj poziciji sa devet osvojenih bodova.

Gosti iz Firence su bolje započeli meč i već posle 19 minuta igre su stekli rezultatsku prednost. Akcija Fiorentine je išla po levoj strani, usledio je centaršut, ali je lopta odbijena na nekih dvadesetak metara od gola. Tu je loptu prihvatio Dankan koji je uočio Nika Gonlazela u kaznenom prostoru, a ovaj je preciznim udarcem iskosa sa desne strane pogodio mrežu - 0:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a naš reprezentativac Nikola Milenković je u 65. minutu mogao da duplira prednost gostiju, kada je snažno šutirao sa distance, ali je golman Frosinonea uspeo da zaustavi taj njegov pokušaj.

Umesto drugog gola za Fiorentinu, Frosinone je izjednačio u 70. minutu meča. Kazo je sa leve strane centrirao pored Milenkovića u peterac gostiju gde se na pravom mestu našao Soule i udarcem glavom savladao Teraćana - 1:1.

Opasno su domaći pripretili i u nadoknadi vremena, akcija po desnoj strani, pa centaršut, ali je golman Teraćano na vreme istrčao i otklonio opasnost.

Za to vreme, Monca i Bolonja su reemizirale bez golova, bilo je 0:0. Domaćin je u finišu meča, od 87. minuta imao igrača više na terenu posle isključenja Salemakersa, ali bilo je to premalo vremena da se iskoristi brojčana prednost na terenu.

Posle ovog remija, Bolonja je dvanaesta na tabeli sa sedam bodova, a Monca ima bod manje na četrnaestoj poziciji.

Od 20 časova i 45 minuta Đenova će dočekati ekipu Rome.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke