Fudbal za bogove u Firenci - Jović pogodio posle srpske konekcije, ali Inter ima devet života!

Autor: Ivan Cvetković
subota 22.10.2022.
22:47
Izvor: Sportske.net

Neverovatna utakmica u Toskani.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fiorentina i Inter večeras su odigrali verovatno i najatraktivniji susret u dosadašnjem toku Serije A, u okviru 11. kola italijanskog šampionata, "neroazuri" su slavili u Firenci rezultatom 4:3.

Titula igrača utakmice s razlogom je pripala Lautaru Martinezu, strelcu dva gola i asistent prilikom jednog, a pogodio je i reprezentativac Srbije Luka Jović.

Nije prošlo ni dva minuta igre, a Inter je već poveo kada je Nikolo Barela na dodavanje Martineza uspeo da zatrese mrežu Teraćana.

Samo 13 minuta kasnije, Argentinac preuzima stvar u svoje ruke, nakon što je napravio sebi prostor i sa oko 15-ak metara preciznim udarcem pogodio za velikih 2:0.

"Ljubičasti" su nastavili sa strpljivim građenjem akcije uz veliki posed lopte, a sudija je nakon nesmotrenog prekršaja Di Paula dosudio penal.

Siguran sa bele tačke bio je Artur Kabral u 33. minutu.

Nije četa Vinćenca Italijana odustala od napadačkog fudbala, u igru je ušao i Luka Jović, a nedugo zatim Džonatan Ikone postigao je fantastičan izjednačujući pogodak u 60. minutu.

Usledila je drama na drugoj strani, Lautaro Martinez srušen je u kaznenom prostoru, sudija Valeri je pokazao na penal koji je u pogodak pretvorio popularni "Bik".

A onda - totalno "ludilo".

Ušao je u igru još jedan reprezentativac Srbije, Nikola Terzić, pa je nakon njegovog kornera Milenković glavom dodao loptu Joviću koji je doneo još jedno izjednačenje za domaći tim i to u 90. minutu.

Kada se činilo da bi Fiorentina mogla i do pobede, usledio je hladan tuš -kontra "neroazura" i nespretna intervencija odbrane domaće ekipe pomogla je Henriku Mhitarijanu da postigne pogodak koji je doneo veliku pobedu gostima iz Lombardije.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke