Fudbal za gurmane, Račić tuguje, Betis podigao pehar posle 17 godina!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 24.04.2022.
00:51
Izvor: Sportske.net

Fantastična utakmica na Kartuhi.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Fudbaleri Betisa osvojili su španski Kup kralja pošto su u Sevilji savladali Valensiju posle boljeg izvođenja penala (5:4) nakon rezultata 1:1 u regularnom delu meča.

"Zeleni" su osvojili svoj prvi trofej posle 17 godina.

Igrao se 11. minut meča kada je Beljerin odlično probio po desnoj strani i uposlio Borhu Iglesijasa, koji se "poklonio" i glavom zatresao mrežu Mamardašvilija.

Imao je Betis terensku inicijativu i nakon postignutog pogotka, ali su "slepi miševi" uspeli da poravnaju rezultat u 30. minutu, "sevnula" je brza kontra koju je na vrhunski način "bockom" završio Hugo Duro.

Ekipa Manuela Pelegrinija mogla je do novog vođstva u finišu prvog poluvremena, međutim Kanales je pogodio stativu.

Dinamičan fudbal videli smo i u drugom poluvremenu, odličnu priliku na početku propustio je Duro, a onda je Huanmijev udarac na drugoj strani odbranio Mamardašvili.

Ređale su se potom prilike Betisa, pokušao je Kanales, Huanmi je pogodio stativu, Iglesijas je gađao pravo u gol, a onda je Soler sa desetak metara na drugoj strani pogodio Brava.

Regularnih 90 minuta okončano je bez pobednika, pa se ušlo u produžetke u kojem nije bilo mnogo izglednih šansi bez obzira na činjenicu da ritam nije previše opao.

Odlučili su penali, svi izvođači su pogađali sve do četvrte serije kada je Musah promašio gol nakon čega su golovima Telja i Mirande "betikosi" stigli do velikog trofeja.

Reprezentativac Srbije Uroš Račić ušao je u igru krajem regularnog dela i odigrao veoma dobro, u penal seriji uspeo je da postigne i pogodak kao drugi izvođač, ali to nije bilo dovoljno za trofej pošto je sa bele tačke promašio Musah.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke