Fudbaler Bordoa probuđen iz veštačke kome

Autor: Mladen Heleta
sreda 28.02.2024.
23:50
Izvor: Sportske.net

Dobre vesti.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Fudbaler Bordoa Albert Elis probuđen je danas iz veštačke kome u koju je stavljen zbog teške povrede glave tokom utakmice protiv Gengana u drugoj francuskoj ligi.

"Srećni smo što sa vama možemo da podelimo ohrabrujuće znake. Albert je budan i čini se da se postepeno oporavlja. Ostajemo oprezni u vezi sa njegovim napretkom", navodi se u saopštenju porodice, objavio je Bordo.

Elis se povredio u subotu u sudaru sa igračem Gengana tokom utakmice, a u noći između subote i nedelje podvrgnut je operaciji zbog teške povrede glave i stavljen je u veštačku komu.

Njemu je odmah ukazana pomoć na terenu, pre nego što je prebačen u bolnicu.

Elis je veoma popularan u Hondurasu, za čiju je reprezentaciju odigrao 64 utakmice i postigao 13 golova.  U Bordo je prešao 2021. godine, a igrao je za Boavistu i Hjuston.

Posle njegove povrede, ponovo će se podstaći debata o povredama glave, posebno potresu mozga, kod sportista na takmičenjima. 

Lekar fancuske reprezentacije Emanuel Orant rekao je da je prošle sezone bilo 25 potresa mozga u više od 800 profesionalnih fudbalskih utakmica u Francuskoj, što je mnogo bolje od proseka uočenog u domaćem ragbi šampionatu, gde je zabeležen jedan potres mozga u svaka dva meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke